Jeugddammen.com
Deelnemers NK Junioren bekend
Na de automatische plaatsing van Simon Harmsma, Matheo Boxum, Emre Hageman, Roland Kreeft en Sytze Spijker zijn nu ook de laatste vijf deelnemers bekend.

Dat Daniel Boxum en Wouter Sosef zich bij het finaleveld voegden, was geen verrassing. Ze hadden op de eerste dag van de halve finales alles gewonnen. Daarachter was er nog niets beslist en bleef het spannend tot de laatste ronde. Er lag zelfs een barrage in het verschiet met 4 spelers voor drie plaatsen. Voor de zekerheid haalde organisator Marcel Monteba de wedstrijdvoorwaarden er maar eens bij.
Toen de rookwolken waren opgetrokken, bleek dat onnodig. Er was een nette eindstand bereikt, zonder barrages. Na de eerste plaats voor Wouter, de tweede voor Daniel, was de derde plaats voor Marie. Zij had meer overwinningen behaald dan Renco. Luise werd vijfde en was daarmee de laatste geplaatste voor de finale. Voor Sander waren de druiven zuur. Hij viel net buiten de boot, doordat hij in een remisestand tegen Marie niet goed oplette en verloor. Anders was er een barrage met drie spelers gevolgd! Nick speelde sterken dan zijn 7e plaats doet vermoeden. Maar hij worstelt soms nog wat met de beperkte bedenktijd. Porter sloot het toernooi mooi af, door nog twee goede remises te scoren.

De finale zal worden gehouden in Westerhaar van 1 t/m 6 mei.

Toegevoegd op: 19-03-2023 12:41 door admin