HF NK Junioren
HF NK Junioren
HF NK Junioren

Voorwoord

Voorwoord

Hallo damvrienden en damvriendinnen,

Namens de Helderse Dam Club en Multifunctioneel Centrum Het Dorpshuis Julianadorp, wil ik jullie van harte welkom heten bij de halve finale in Julianadorp.

De Helderse Dam Club bestaat inmiddels bijna 107 jaar. In die tijd hebben wij hoogtijdagen gekend met tussen de 75 en 100 leden, nu hebben we nog zoín 15 leden inclusief jeugd. Toch leggen wij ons niet neer bij de neerwaartse spiraal waarin landelijk het ledental beweegt door actief te blijven organiseren.

Wij organiseerden al 67 jaar het schooldammen in Den Helder, ook hebben we in het verleden in Den Helder het NK algemeen en NK pupillen georganiseerd, evenals het WK Blitz, en meerdere halve finales in de cyclus om het NK schooldammen en NK persoonlijk in diverse jeugdcategorieŽn. 

Ook in de verre geschiedenis was hier al wat te doen, want in 1936 was hier ťťn van de partijen tussen Vos en Raichenbach in hun tweekamp om de wereldtitel, die toen uiteindelijk door de Fransman werd gewonnen.

Dit maal zijn wij welkom in de bijzonder fraaie speelzaal van MFC Dorpshuis Julianadorp, waar wij sinds een aantal jaren zeer gastvrij worden ontvangen voor onze jeugdactiviteiten,  met als vaste waarde onze gratis trainingen op vrijdagmiddag.

Tot op heden deden vaak eigen spelers of teams uit Den Helder mee en ook dit maal hoop ik, dat dat het geval zal zijn.

Den Helder en Julianadorp liggen aan zee met 7 km schoon zandstrand en een afwisselende duinenrij. Juliandorp wordt in het seizoen omringd door uitgestrekte kleurrijke en geurige  bollenvelden en in Den Helder zijn havens en veel mooie en/of interessante bouwwerken zoals fortificatiŽn uit de tijd van Napoleon en de voormalige Rijkswerf Willemsoord. 

Mochten begeleiders niet alle dambewegingen live willen volgen, kunnen zij zich uitstekend verpozen, er zijn ruim wandel- en fietspaden en zelfs een grote kanoroute aanwezig.

Als deelnemer wens ik jou veel succes tijdens je partijen, maar meer nog wensen ik je veel plezier tijdens het toernooi. Spelplezier en vriendschap moet wat mij betreft de boventoon voeren en natuurlijk ga je voor het voor jou beste resultaat.

Al jaren is Ton Sijbrands mijn damidool, maar laat het een troost zijn als jij je niet voor de finale weet te plaatsen, zelfs Ton Sijbrands zou niet hebben kunnen uitblinken in de damsport, als er geen tegenstanders waren die hij kon verslaan.

Tot ziens in Julianadorp,

Wim van TielToegevoegd op: 23-02-2017 09:47 door locatiebeheerder Julianadorp

11-03-2017

Junioren Algemeen
Aanvang: 10:00 uur

Nick Waterink

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
damboeken.nl
Betuwe65Plus
PW Consulting
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Hoogeveen   - Culemborg   - Julianadorp  Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl