WK Jeugd
WK Jeugd

Rustdag

Gisteren was de rustdag. Veel leden van TeamNL KNDB maakten hier goed gebruik van door heerlijk te ontspannen. Velen wisten de verkoeling te vinden in het zwembad of speelden een potje voetbal, uiteraard werd er ook gedamd.

Het ontbijt hier in Izmir is gereed vanaf 7:00 uur. De meesten zijn zo vroeg nog niet wakker en stellen de maaltijd uit tot later in de ochtend. Het eten hier in Turkije is heel erg goed, zo ook het ontbijt. Er is genoeg keus uit allerlei verschillende soorten ontbijt. Van yoghurt met fruit, tot vers gebakken eitjes, tot hartige gerechten. Prima voor elkaar dus!

Op het resort zijn verschillende zwembaden met glijbanen. Op de rustdag genoten veel spelers van deze verkoeling. Naast de zwembaden is er ook de mogelijkheid om in de zee te zwemmen. De temperatuur van het zeewater is verrassend warm en velen waagden zich hieraan. Zelfs coaches Wouter en Stijn maakten een duik in het verfrissende zeewater.

Verder was er op de rustdag voldoende tijd voor het bespreken van de toernooidoelen. Alle spelers hebben doelen opgesteld en deze werden besproken met de coaches. De doelen zijn heel belangrijk voor zowel de spelers als de coaches. In de doelen worden er afspraken gemaakt over dingen als, tijdsverdeling, speltypes, zetcontrole en ook doelen op het mentale vlak.

Gisteravond was de technische meeting voor de coaches over het WjK. Hier wordt het hele toernooi doorgenomen en worden de regels en afspraken toegelicht. De hoofdarbiter van het WjK is Johan Demasure uit BelgiŽ. Een voordeel voor onze spelers is dat de hoofdarbiter dus Nederlands spreekt.

De belangrijkste punten uit de technische meeting waren onder andere dat de Welpen Meisjes en de Junioren Meisjes maar acht rondes spelen, dit komt door het lage aantal deelnemers. Verder werd er bekend dat het voor zowel coaches als ouders niet toegestaan was om de speelzaal te betreden tijdens de rondes.

Net is de eerste ronde van het Wereldkampioenschap Dammen Jeugd 2019 van start gegaan. Alle spelers zitten achter het bord en zullen strijden voor mooie resultaten. We zijn begonnen!

 

 

    

Toegevoegd op: 28-10-2019 14:06 door Team KNDB

27-10-2019

AL Algemeen


Izmir / Turkije

Aanvang: 12:00 uur

Tamar Visser

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl