HF NK Pupillen Algemeen
HF NK Pupillen Algemeen
HF NK Pupillen Algemeen

De eerste finalist is bekend

Dringen aan de top

Na de zesde ronde is het dringen aan de top. Jan Kornilov heeft zich als eerste geplaatst voor de finale, verder zijn er nog 8 deelnemers in de race voor de laatste 4 finaleplaatsen.

De eerste beslissing viel in de partij tussen Alijn en Ivar. Alijn wist de partij in zijn voordeel te beslissen. Zij werden al snel gevolgd door Albert en Allek, waarbij Albert als winnaar uit de strijd kwam.

Roald sloeg in het vroege middenspel toe met een combinatie en won zo 2 schijven. Met deze overwinning behoudt hij prima uitzicht op een finaleplaats.

Yuri haalde al snel in de partij een damcombinatie uit tegen Niels en staat er als welp (!) kansrijk voor om zich te plaatsen voor de pupillenfinale.

Na een spannende opening waarbij Jan Kasper in een halve hekstelling opsloot belande de partij in het middenspel na enkele ruilen over in een rustiger vaarwater. In het late middenspel laaide de strijd weer op en sloeg Jan toe met een 4 om 4 doorbraakcombinatie. Door deze overwinning is Jan zeker van een finaleplaats.

Tanya-Marie liet in haar partij tegen Luca haar ervaring de doorslag geven. Zij bouwde haar materiele voorsprong langzaam maar zeker uit en won de partij overtuigend.

Melvin zadelde Daria al in de opening op met een schijf op veld 26. Hoe verder de partij vorderde hoe meer hij Daria aan het wankelen bracht door de zwakke binding tussen de schijven op 26 en 28. Uiteindelijk won Melvin de schijf op 28. Door zijn sterke centrumstand verkreeg Melvin ook nog een vrije doortocht naar dam.

De partij tussen Oleksandra en Casper ging lange tijd gelijk op. In een 7 om 7 stand beging Oleksandra echter een onnauwkeurigheid en Casper profiteerde gretig. Hiermee houdt hij zijn kansen om de finale te halen levend.

    

Toegevoegd op: 24-03-2018 14:09 door locatiebeheerder Dongen

10-03-2018

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Jorrit Roest

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Hoogeveen   - Wageningen   - Dongen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl