TOPPERS IN EVENWICHT OP NK PUPILLEN MEISJES

Emy van den Berg in zevende hemel

Emy van den Berg debuteerde vorig jaar op het Nederlands damkampioenschap voor pupillen meisjes met vijf nederlagen. Een harde maar wel goede leerschool. De inmiddels 12-jarige local hero doet het nu echter stukken beter. Ze pakte al haar eerste punt en kon in de derde ronde zelfs haar eerste overwinning bejubelen wat haar even in de zevende hemel bracht. De pupil van het 105-jarig DC Den Haag prijkt nu zelfs op de derde plaats wat op het einde goed is voor plaatsing voor de Europese en de wereldjeugdkampioenschappen die dit jaar beide in Turkije worden verspeeld.

Emy kreeg al snel een schijf te pakken tegen Jasmina Benhari en veroverde even later zelfs een tweede ‘houtje’. Na een misrekening werd het materiële verschil tot één gereduceerd waarna er een spannend eindspel op het bord kwam. De Hilversumse benjamin demonstreerde in ISV De Kameleon af en toe hoestend en proestend diep rekenwerk maar kon toch niet voorkomen dat haar dam werd afgepakt met alle fatale gevolgen van dien.

Duidelijk boven de andere deelneemsters springen Yulia Bintsarovska en Sasha Chumachenko eruit. Vorig jaar won Yulia het onderlinge duel wat haar de titel opleverde. Nu werd het een rustig klassiek partijtje waarin Sasha met het zogeheten dubbel offer van Dussault voor enige opwinding zorgde. De Kampense kanjer hield echter het hoofd koel, liet drie schijven slaan, gaf er nog een schijfje bij en liep door richting damlijn. Waarna niet ten onrechte de vrede werd getekend. Als beiden morgen naar verwachting hun twee resterende partijen winnen volgt er nog een barrage om de titel.

Initiatief

Marlijn Moene en Indy Schouten speelden een strikt positioneel duel onder het toeziend oog van Ester van Muijen, nationaal talententcoach meisjes die ook samen met clubgenote Heike Verheul de centrale trainingen meisjes voor haar rekening neemt. In het gevorderde middenspel trok de jonge Reeuwijkse het initiatief naar zich toe en werd het nog even knap spannend. Marlijn kreeg het nog knap lastig maar toen Indy de kansrijkste variant miste werden de punten gedeeld. Waarna zij samen met de andere speelsters zich in Kijkduin konden uitleven op de bowlingbaan.

De partijen konden na alle problemen toch nog op elektronische borden worden gevolgd dankzij het digitale toverwerk van Dick van IJzendoorn.

Uitlagen derde ronde:

Emy van den Berg (Den Haag) - Jasmina Benhari (Hilversum) 2-0

Sasha Chumachenko (Eindhoven) - Yulia Bintsarovska (Kampen) 1-

Marlijn Moene (Wageningen) - Indy Schouten (Reeuwijk) 1-1

Stand: 

1 en 2. Yulia Bintsarovska en Sasha Chumachenko 5

3. Emy van den Berg 3.

Foto’s: Stichting The Hague Open

Bijschrift 1: Laatste inspectie van arbiter Martin van der Hout bij Emy van den Berg (links) en Jasmina Benhari.

Bijjschrift 2: Toppers Sasha Chumachenko (links) en Yulia Bintarovska wensen elkaar een prettige wedstrijd.

Bijschrift 3: De meiden amuseerden zich prima op de bowlingbaan.

  

Toegevoegd op: 27-05-2022 22:26 door Stichting The Hague Open

26-05-2022

Pupillen Meisjes
ISV De Kameleon
Veldzicht 20
2543 RT Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Yulia Bintsarovska

Met dank aan:

Stichting The Hague Open
ISV De Kameleon
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Stichting The Hague Open - Den Haag  
 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl