Strijdvolle eerste ronde bij de aspiranten meisjes

Morgen gaan Nick en Lisa blinddammen - live te volgen!

Ook het Nederlands kampioenschap voor de aspiranten meisjes zijn begonnen. Gerard Bruins, organisator en jeugdleider van damclub HDC Hoogeveen, heette alle deelnemers en bezoekers welkom. Er wordt gespeeld MFC Magneet, een prachtige accommodatie. In de zomer vindt daar ook het Hoogeveen Open van 15-20 augustus plaats.

Terug naar het NK. Dit jaar doen vijf speelsters mee: Fleur Kruysmulder, Marjory Feyt, Tanya-Marie Cnossen, Elise Schouten en Rosanne Steenblik. De eerste ronde, die om klokslag 12 uur startte, ging tussen Elise en Rosanne; Tanya-Marie en Marjory. Fleur had een rustdag en hoefde niet in actie te komen. Zij spaarde haar energie om als winnaar uit de bus te komen met het bowlen.

Er werd flink wat strijd geleverd op de twee borden. Elise (met wit) plaatste in de opening een sterke centrumaanval die Rosanne niet veel later neutraliseerde om zo zelf tot aanvallen te komen. Dit laatste lukte niet helemaal voor Rosanne, want ze had haar korte vleugel niet goed neergezet om tot actie te komen. Hierdoor kon de Hoogeveense de korte vleugel van haar tegenstandster vastzetten. Op de 24e zet speelde Elise het zeer tactisch en plaatste een sluwe stille zet in de stelling. Ondanks dat er niks dreigde, had Rosanne geen speelbare zet meer over. Op de partijzet volgde namelijk een prachtige combinatie over vier schijven naar dam.

De partij tussen Tanya-Marie en Marjory was nog volop gaande. Ook in deze partij koos de witspeelster (Tanya-Marie) voor een actief plan met een Roozenburg-aanval. Marjory had haar schijven goed verdeeld en kon goed verweer geven tegen de aanval. Net na de opening was Marjory iets te vlug met een afbraakplan (het oploopplan met 6-11-17 zag er kansrijk uit) en hierdoor kreeg Tanya-Marie meer bewegingsvrijheid en controle over de wedstrijd. Pas laat in het middenspel kon Tanya-Marie de genadeslag uitdelen door haar tegenstandster via een moeilijke variant vast te zetten. In de partij stond Marjory ook in de kettingstelling, maar wist zich kranig te verdedigen via een 4-om-2 eindspel. Na een lange strijd van ruim vier uur werden de punten verdeeld tussen die twee DroomDamsters.

Na een hapje te hebben gegeten, gingen de speelsters (met Lisa Scholtens die vandaag een blinddamtraining had met Nick Waterink) gezellig bowlen. Helaas werd er geen strike gegooid, maar wel een aantal spares! De dames hadden er veel plezier in.

Morgen staat er een zwaar programma voor de speelsters klaar. Er wordt namelijk een dubbele ronde gespeeld. De tweede ronde wordt om 10:00 uur gehouden, de derde ronde om 15:00 uur. De partijen zijn semi-live te volgen op www.jeugddammen.com of toernooibase.kndb.nl.

Om 11:00 uur gaan Nick Waterink en Lisa Scholtens in een duo-act een blindsimultaan geven tegen drie tegenstanders: Nick Bolks, Jaap Hugen en Renco Oostindjer. De partijen zijn ook semi-live te volgen via de bovenstaande links.

    

Datum 4 mei 2022
Foto: Zainal Palmans

Toegevoegd op: 04-05-2022 20:04 door Damclub Hoogeveen

02-05-2022

Aspiranten Meisjes


Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Tanya-Marie Cnossen

Met dank aan:

HDC Hoogeveen
DroomDamsters
Gemeente Hoogeveen
SWC Krakeel
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl