TeamNL KNDB maakt zich op voor laatste rondes

Vandaag is de laatste speeldag van het reguliere toernooi. Alle categorieën hebben een dubbele ronde, behalve de welpen meisjes en de junioren meisjes. Zij spelen acht rondes en zijn daarom vanochtend al klaar.

Elke ochtend benoemt Alex bij de teambespreking een bijzonder moment wat er tijdens de partij is gebeurd. Met zo’n grote delegatie gebeurt er altijd wel iets. Zo sloeg een tegenstandster van Linsey haar eigen schijf eraf. Na deze actie had Linsey uit het niets twee schijven meer. Dit was niet de manier waarop zij wilde winnen en zij heeft haar tegenstandster laten terugzetten. Bij verschillende spelers zijn bekende openingen of bekende standen op het bord gekomen. Myrthe kwam met wit in De Haas-Fabre terecht en won met wit. Haar tegenstander gaf in een volle stand zich al gewonnen, volgens Myrthe veel te vroeg. Jelle kreeg een bekende opening op het bord. Zelf had hij dit niet waargenomen, maar zijn stand was eerder voorgekomen in een partij tussen Wiersma-Kuyken. Bij deze bekende Rozenburgaanval had Jelle kunnen winnen met zwart! Later is het ook nog eens voorgekomen bij Sijbrands-Andreiko, waarbij Sijbrands zich vergiste en verloren kwam te staan. Zo zie je maar: ken je klassiekers!

Het is een spannende dag vandaag. Er zijn nog drie Nederlanders met een kans op een medaille. Machiel staat tweede en heeft goede kansen op het podium. Gisteren miste hij in tijdnood een winstvariant tegen de Kazak Yesbol. Vandaag wacht hem een nieuwe kans. Matheo heeft nog niets verloren en speelt keurige partijen. Gisteren won hij en daardoor staat hij nu gedeeld tweede, voor hem wacht een cruciale ochtendronde. De laatste kandidate moet wat geluk hebben, maar Yulia zou in theorie nog op het podium kunnen komen. Zij moet dan winnen van de Chinese nummer drie en hopen dat de nummers één en twee hun partij winnen. Voor de andere spelers van TeamNL KNDB is het podium uit zicht, maar sommigen hadden die ambities ook niet. Voor hen is het belangrijk om hun gestelde toernooidoelen te halen en velen lopen daarvoor goed op schema.

Morgen staat het WjK blitz op het programma. Een nieuw toernooi met nieuwe kansen. TeamNL KNDB doet de kleine dingen goed. Denk aan goed eten en drinken, goed slapen en de vrije middagen verstandig indelen. Hierdoor sparen wij voldoende energie voor het eind van het toernooi en hopen wij scherper en meer uitgerust te zijn dan de andere delegaties.

Omdat de ouders en de coaches niet in de speelzaal mogen komen is het lastig om mooie foto’s van de spelers te maken. Op de Facebookpagina van het toernooi zijn veel foto's van de spelers te vinden.

Toegevoegd op: 02-11-2019 08:42 door Team KNDB

27-10-2019

AL Algemeen


Izmir / Turkije

Aanvang: 12:00 uur

Marjory Feyt

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl