TeamNL KNDB begint aan het WjK

Eergisteren is het toernooi dan eindelijke begonnen! ís Morgens was de openingsceremonie en om 15:00 uur begon de eerste ronde.

Allereerst een mededeling over de WiFi verbinding hier op het resort. Deze is heel erg onbetrouwbaar en traag. Hierdoor zullen de verslagen zo nu en dan wat verlaat verschijnen.

Uitgerust en vol energie verscheen TeamNL KNDB in de ontbijtzaal. De geur van gebakken ei kwam ons bij binnenkomst al tegemoet. Er heerst een gezellige sfeer bij het team en iedereen schuift bij elkaar aan bij het ontbijt. Er wordt veel gelachen, spelletjes gespeeld en lol gemaakt.

Om 10:00 uur was het tijd voor de openingsceremonie. Althans, dat stond op het programma. Natuurlijk was nog niet alles voorbereid en werd de openingsceremonie iets verlaat. Het wachten was geen straf, want het zonnetje scheen wederom heerlijk. Verschillende voorzitters en andere belangrijke namen in de damwereld deden hun zegje en wensten ons allen hartelijk welkom. Na de hymne van de FMJD en het volkslied van Turkije werd het wereldkampioenschap officieel geopend.

Om 15:00 uur was het tijd voor de eerste ronde. Alex benadrukte in de teambijeenkomst nogmaals hoe geweldig het is voor de spelers dat ze hier zijn. Ze spelen tegen goee dammers uit de hele wereld: MongoliŽ, China, Kazachstan, enzovoorts. De eerste ronde is altijd rommelig. Spelers, ouders en coaches lopen allemaal kris kras door elkaar heen. Gelukkig in het toernooi bij Johan Demasure in goede handen. Niet veel later keerde de rust weder, het toernooi kon beginnen.

Veel spelers begonnen goed aan dit wereldkampioenschap. Aspiranten Simon en Machiel wonnen kun partij en debutant Hans versloeg zijn tegenstander met een coupe Philippe. Bij de meisje was Nicole haar tegenstandster te slim af. Roland had ook een goede start, hij versloeg in een goede partij zijn tegenstander. Bij anderen was het misschien niet de start waar ze op gehoopt hadden, maar het toernooi duurt nog ontzettend lang: nog genoeg kansen op revanche.

Gisteren was een belangrijke dag. Er staan twee rondes op het programma. Het is de eerste dag met een dubbele ronde en het is belangrijk om juist in de middagronde extra scherp te zijn. Daar worden vaak de meeste blunders en fouten bij de tegenstanders gemaakt!

Een warme, zonnige groet vanuit Izmir!

   

Toegevoegd op: 30-10-2019 15:25 door Team KNDB

27-10-2019

AL Algemeen


Izmir / Turkije

Aanvang: 12:00 uur

Nicole de Vries

Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl