Aspirantendrama in laatste ronde

Vandaag was het tijd voor de laatste ronde van het reguliere toernooi. Verschillende spelers van TeamNL KNDB hadden zich een goede uitgangspositie gegeven. Helaas liep de dag anders dan gepland.

Bij de teambijeenkomst van vanmorgen moest Ester even iemand in het zonnetje zetten. Er is namelijk een ouder binnen het team die een speciale taak heeft. Maksym, de vader van Oleksandra, is de ‘nietmachineman’. Dit heeft uiteraard verdere toelichting nodig. De notatiebiljetten van de spelers zitten niet goedaan elkaar vast. Hierdoor wordt het doordrukblaadje heel erg slordig en is het lastig om de partij na te spelen. Stijn was hier gelukkig op voorbereid. Hij had een nietmachine met nietjes meegenomen naar Warschau en hierdoor kunnen de blaadjes aan elkaar worden geniet. De vrijwilliger die alle notatiebiljetten van de Nederlandse spelers afging was Maksym. Dat dit gewaardeerd werd bleek wel uit het applaus wat volgde na de woorden van Ester.

Na deze woorden vertrok iedereen richting de speelzaal. De gezonde spanning was voelbaar. Alleen bij de aspiranten jongens was er nog zicht op een medaille. In deze sterke categorie was er nog volop strijd. De loting voor de Nederlanders was als volgt: Emre tegen Wieczorek, Simon tegen Golubajev, Berke tegen Lapins en Machiel tegen Illin. Van de Nederlanders hadden Simon en Emre de beste uitgangspositie met elf punten. Gedurende de ronde bleek dat beide aspiranten minder en minder kwamen te staan. Dit leidde uiteindelijke tot twee ongelukkig nederlagen voor zowel Simon als Emre. Berke wist zijn tegenstander wel fraai de verschalken, Machiel kwam niet verder dag remise. Het doemscenario werd realiteit. De aspiranten liepen hun podiumplek mis: Berke werd vierde, Emre werd vijfde, Simon werd zesde en Machiel moest, na wat ongelukkige lotingen in de laatste drie rondes, genoegen nemen met de negende plek. De teleurstelling zal nog wel even blijven, maar vier Nederlanders in de top tien is en blijft een prachtig resultaat.

Zoals u hierboven kan lezen kan het damspel soms bikkelhard zijn. Gelukkig waren er vandaag ook mooie momenten! Er waren spelers die knokten voor hun prestatiedoelen of andere toernooidoelen. Bij een toernooi op weerstandspunten kan er bij winst in de laatste ronde nog een grote sprong in het klassement gemaakt worden. Naast de aspiranten zijn er nog meer dammers van TeamNL KNDB in de top tien geëindigd. Matheo won vandaag van Alexei en werd achtste. Oleksandra versloeg vandaag de nummer twee van het klassement en werd knap vijfde. Bij de pupillen jongens mocht Roland het opnemen tegen de toen nog nummer één, Norenbergs. Roland speelde een goede partij en werd na zijn remise zevende. Luise behaalde met haar remise van vanochtend precies de tiende plek. Allemaal prachtige prestaties!

Dammen is ook een sport van snel herpakken, weerbaarheid, ‘come back’ en noem maar op. Na het drama van vanochtend is iedereen klaar voor revanche. Alle spelers van TeamNL KNDB zijn gebrand om de medaillespiegel van dit EjK morgen en overmorgen flink op te krikken. Wij hebben er vertrouwen in!

Dit vertrouwen wordt versterkt doordat er versterking zal zijn bij ons team. Koos van Amerongen heeft zich vandaag bij de groep gevoegd en zal strijden om de medailles bij de studenten (tot 26 jaar). Daarnaast mag Anthoney meedoen bij de pupillen. Hij heeft de hele week al kunnen kijken hoe het moet en is gebrand om te vlammen. Verder zullen er ook wat wijzigingen zijn. Jelle speelde het reguliere toernooi nog mee bij de junioren, maar is nu ingedeeld bij de aspiranten. Jelle is namelijk tweedejaars aspirant. Verder zal Tanya-Marie niet bij de pupillen jongens, maar bij de pupillen meisjes deelnemen.

Voor morgen geldt: ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’.

    

Toegevoegd op: 07-08-2019 20:23 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Nicole de Vries

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl