Wisselvallige resultaten op twee dubbele ronde dag

Gisteren stond de tweede en laatste dag met een dubbele ronde op het programma. Het was tijd voor ronde zes en ronde zeven. Dé dag voor de mensen met titelaspiraties om te presteren!

De teambespreking heeft er een nieuw onderwerpje bij gekregen. Altijd werd er al meegedeeld wat de teamscore van de ronde van de dag ervoor is geweest. Alexei is daar echter niet in geïnteresseerd. Hij wil liever weten hoeveel punten TeamNL KNDB over alle rondes gehaald heeft. Gisterochtend was het antwoord op die vraag: 121.

Vol goede moed stapte TeamNL KNDB naar de speelzaal. Ondertussen hebben wij een soort afsnijroute gevonden, waardoor de wandeling vijf minuutjes korter is geworden. In minder dan een kwartier zijn wij nu bij de speelzaal.

Bij de zesde ronde was er op drie borden Nederlandse strijd. Alexei en Vincent maakte er een mooie partij van. Helaas voor Vincent zag hij de lastige variant van de Coupe Phillipe over het hoofd en op lange termijn won Alexei een schijf. Nadat er een paar zetten later nog een combinatie in zat was het gedaan. Kamergenootjes Maaike en Merel zaten ook tegen elkaar. Maaike kreeg een sterke stand met veel kansen. Helaas voor haar koos ze niet de handigste voortzetting, waardoor Merel handig kon tussenlopen, hierna kon Maaike niet anders dan opgeven.

Bij de aspiranten jongens is de strijd in volle gang. Alle Nederlanders draaien bovenin mee. Ook in deze categorie was er voor de zoveelste keer een partij tussen Nederlandse toppers. Emre nam het op tegen Berke. De teamgenoten van afgelopen seizoen van VST 2 maakten er een mooie partij van. Emre had een centrumaanval, maar Berke had daartegenover weer zijn tegenstander in een opsluiting. Er werd gespeeld op het scherpst van de snede. Op het eind wist Emre voordeel te creëren en de overwinning naar zich toe te trekken. Simon mocht aantreden tegen de Pool Wieczorek. Hij kreeg een goede stand en na een combinatie. De genomen combinatie bleek niet goed te zijn en zelfs de remise zat er niet meer in, een domper voor Simon. Machiel speelde een spannende partij tegen Lapchuk. Machiel stond in de KVO, maar wist dit sterk om te zetten in een aanval. De aanval werd alsmaar sterker en Machiel wist met zijn winstpartij de aansluiting met de top weer te vinden.

De middagronde was ronde zeven. De spannendste categorie bleef de aspiranten jongens. Door de overwinning van Emre en de verliespartij van Simon had Emre de koppositie van het klassement overgenomen. Emre mocht tegen een andere speler met negen punten, de Rus Tamerlan. Tamerlan was niet van plan er een spannende partij van te maken en in een voordelige stand voor Emre zat de winst er helaas niet in. Machiel mocht tegen de sterke speler Golubajev, de partij eindigde remise. De verliezers van de ochtendronde probeerden opnieuw de aansluiting met de top te vinden. Gelukkig voor hen lukte dit. Zowel Simon als Berke wonnen glansrijk en hadden weer zicht op de podiumplaatsen. De laatste twee rondes zullen ontzetten spannend worden.

Ik moet toch nog even terugkomen op de vlinders. Er zullen ongetwijfeld allemaal ouders thuis denken van: ‘ojee, dit gaat toch niet over mijn kind?’. Gelukkig kan ik u geruststellen. Het valt allemaal reuze mee. Meer dan een keer (iets te) vriendelijk gedag zeggen of een stiekem knipoogje is het niet. Wij houden uiteraard een oogje in het zeil, zoals de leeuw op zijn welpje let, zo letten wij op alle kinderen.

    

Toegevoegd op: 06-08-2019 16:21 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Demi Peters

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl