Er komt tekening in de strijd!

Vandaag was het tijd voor de vijfde ronde. Dit betekent dat het toernooi nu over de helft is. Sommige titelkandidaten beginnen zich te ontpoppen.

Vanmorgen had teamchef Ester het bij de teambespreking over het ‘drie stappenplan’. Dit is de manier hoe je tot een goede zet komt. Dit wisten de gebroeders Maidman goed uit te leggen:

  • Stap 1: kan ik een combinatie uithalen, zo niet, ga naar stap 2
  • Stap 2: verzin de positioneel sterkste zet
  • Stap 3: kan mijn tegenstander na deze zet een combinatie uithalen? ZETCONTROLE!

De broertjes Maidman zijn net twee druppels water. Vincent speelt mee bij de welpen jongens, Anthony is mee om zijn broertje aan te moedigen en speelt mee bij de pupillen bij de Rapid en de Blitz. De broertjes zijn net twee druppels water. Anthony is net wat ouder en daardoor iets langer, makkelijk uit elkaar te houden zou je zeggen. Dat klopt ook, maar wel met de voorwaarde dat ze naast elkaar lopen. Zijn ze apart van elkaar, dan is en blijft het een pure gok.

Voordat de arbiter het startschot gaf voor ronde vijf had de EDC nog wat aan te kondigen. Er is namelijk een nieuwe voorzitter en dat werd hier bekendgemaakt. Gelijk volgde er nog een ander nieuwtje: het EjK 2020 vindt plaats in Tallinn, Estland. Vandaag was er één partij waarin Nederlanders het tegen elkaar opnamen. Bij de junioren jongens speelden Jelle en Marco tegen elkaar. In een spannende aanvalspartij werden beide aanvallen afgeruild. Jelle had hierna een ietwat onevenwichtige stand, maar verdedigde zich taai. Na een aantal zetten liep Jelle achter een schijf en liet bewust een dam toe. Jelle dacht berekend te hebben dat de dam remise was. Echter had Marco nog een trucje achter de hand, waardoor Marco aan het langste eind trok. Zo zie je maar: dammen is een precisiesport, één klein foutje in een berekening kan meteen fataal zijn.

Oleksandra speelde een mooie partij tegen een meisje uit Wit-Rusland. Zij sloot haar partij winnend af door middel van een fraaie combinatie over maar liefst zes schijven. Deze zal later terug te vinden zijn in ‘Het Damspel’. Verschillende spelers van TeamNL KNDB doen leuk bovenin mee. De uitslagen zijn te vinden op deze website. Op de homepagina staan onderaan allemaal linkjes. Op de computer staat de ‘HOME’ knop linksboven, op de telefoon staat deze helemaal onderaan deze pagina.

Morgen staat er een heel belangrijke dag op het programma met twee rondes. Het zal een dag worden van aanhaken of afhaken. Vanmiddag hebben veel mensen van TeamNL KNDB goed de ontspanning opgezocht. Hopelijk betaalt dit zich uit in goede resultaten morgen. Bij maar liefst drie categorieën zitten Nederlanders tegen elkaar. Bij de junioren meisjes spelen Maaike en Merel tegen elkaar. De welpen nemen Alexei en Vincent het tegen elkaar op. Bij de aspiranten jongens is er voor de zoveelste keer een Nederlands onderonsje. Berke en Emre strijden ’s ochtends om de aansluiting bij de koplopers.

Er was ons verteld dat er dit toernooi liveborden zouden zijn. In een ander verslag heb ik hier al over geschreven. Helaas laat de techniek ons in de steek en kan ik mededelen dat dit toernooi de liveborden zeer waarschijnlijk niet zullen gaan werken.

Morgen meer!

    

Toegevoegd op: 04-08-2019 21:22 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Berke Yigitturk

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl