TeamNL KNDB geniet van vrije middag na de vierde ronde

Vandaag stond de vierde ronde op het programma. Na deze ronde was er de vrije middag. Veel spelers zochten elkaar op om te ontspannen of om spelletjes te spelen.

Zoals elke dag is de ochtendronde om 9.00 uur. Dit betekent dat er niet uitgeslapen kan worden. Voor sommige spelers is dit even wennen. Het ontbijt van vandaag bestond uit broodje braadworst. Niet alledaagse kost voor ons Nederlanders op dit tijdstip op de nuchtere maag. Oleksandra had wat moeite met de braadworst, maar gelukkig was er naast de worst ook jam en ham. Voor iedereen zit er wel wat lekkers bij.

Vanmorgen waren er twee Nederlandse onderonsjes. Daria mocht het opnemen tegen Elise en bij de aspiranten jongens was er de partij tussen kamergenootjes en vrienden: Simon en Emre. Bij beide partijen werd er na een poos spelen besloten in remise. Marco had vandaag een heel sterke tegenstander. Hij mocht het opnemen tegen de Europees Kampioen (senioren) Michael Semyaniuk. Marco speelde een sterke gelijkwaardige partij. In het late middenspel dacht Marco een sterke afwikkeling (al dan niet winst) te forceren, maar daar had de Wit-Rus, helaas voor Marco, wat geniepigs op bedacht. Na een sterke partij moest Marco toch zijn meerdere erkennen. Matheo was vandaag als snel klaar, hij had zijn tegenstander door middel van een combinatie verslagen. Door deze overwinning doet Matheo leuk mee bovenin.

’s Middags was het tijd voor ontspanning. Even het dambord aan de kant en andere leuke dingen doen. Net zoals op de rustdag voor het EjK werd er weer gevoetbald. Maar als snel kwam Merel met een groepje voorstellen wie er graag mee wilden doen met ‘weerwolven’. Daar hoefden wij niet lang over na te denken en met een groep van ongeveer 20 man begonnen we. Stijn was spelleider en legde de spelregels nog even uit aan de nieuwkomers die het nog nooit gespeeld hadden. Toen dat klaar was kon het spel beginnen. Als snel bleek dat het ‘burgemeesterschap’ niet altijd een voordeel was. Zowel Merel, Simon en Emre wilden graag burgemeester zijn, maar zij werden dan ook als eerste drie eruit gestemd. Met vijf weerwolven in de groep waren de burgers ruimschoots in de meerderheid. Maar het spel verliep verrassend goed voor de wolfjes. Burgers maakten burgers een kopje kleiner en stukje bij beetje bleef er geen burger meer over. Niet veel later konden de weerwolven het klusje klaren en was het spel afgelopen. Ondertussen was het al 19.00 uur geweest, dus tijd om te gaan avondeten. Dit bestond vandaag uit macaroni met een koekje.

Op een EjK of een WjK beginnen er soms ook vlinders rond te vliegen. Verschillende leden van TeamNL KNDB hebben het verrassend gezellig met jongens en meiden van andere delegaties. Of ik hier nog op in ga zal blijken in een volgend verslag.

Morgen staat er weer een enkele ronde op het programma. Dit betekent dat er ’s middags weer tijd in voor ontspanning en gezelligheid. Ik geloof dat iedereen het hier heel erg naar zijn of haar zin heeft. De sfeer onderling is heel erg gezellig, iedereen kan goed met elkaar.

Damgroet vanuit Warschau!

    

Toegevoegd op: 03-08-2019 23:58 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Melvin Koullen

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl