Lange damdag met twee rondes

Gisteren was een zware dag voor de spelers. Twee rondes op een dag is altijd moeilijk. Nicole liet zien hoe je onverstoorbaar je tijd moest gebruiken. Bij elkaar opgeteld heeft ze maar liefst 10,5 uur achter het dambord gezeten!

De dag begon vroeg. Voor velen stond de wekker ruim voor 7.00 uur. De familie Kreeft was al vroeg van de partij en het eten beviel ze wel. Het ontbijt bestond uit witte bolletjes met Nutella en plakjes ham, goed vertoeven hier. Om 8.15 uur was het tijd voor de teambespreking. Dit was de enige bespreking van de dag, dus Ester hamerde meteen goed op de middagronde. TeamNL KNDB heeft in het verleden bewezen goed te zijn in dagen met dubbele rondes. Genoeg drinken, zetcontrole en op de juiste manier rusten zijn hierbij heel erg belangrijk.

Over de arbiters van dit toernooi is ook een boek te schrijven, er zitten een paar typische tussen. De aankondiging van de start van de ronde gaat op een bijzondere manier. Eerst wordt er aan alle ouders en begeleiders in de zaal duidelijk gemaakt dat stilte gewenst is. Dat dit belangrijk is voor de arbiter is te zien aan zijn kledingkeuze. Achter op zijn shirt staat in het Pools de tekst: ‘Stilte in de zaal’. Vervolgens kondigt hij de start van de ronde aan alsof het een atletiekwedstrijd is: ‘Klaar voor de start, af!’. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij de lachers aan zijn hand krijgt.

Door de goede resultaten van de eerste ronde zaten veel spelers tegen sterke tegenstanders en mochten echt aan de bak. Er waren twee Nederlandse onderonsjes, zo mochten Machiel en Simon tegen elkaar en ook bij de welpen jongens maakten Matheo en Vincent er een mooi potje van. Zoals al eerder vermeld had Nicole de langste partij van de ochtend. Haar geduld werd beloond en in een lang eindspel wist ze haar Estse tegenstander te verschalken. Voor Nicole betekende dit dat ze kort de tijd had om bij te komen, maar niet veel later zat ze weer fris en fruitig achter het dambord.

De middagronde begon om 15.30 uur. Simon mocht plaatsnemen achter de ‘liveborden’. Deze zitten in een klaslokaal op een andere locatie in het gebouw. Het probleem van de ‘liveborden’ is dat ze alleen nog niet live zijn. Op de toernooisite is er niets over te vinden en op ‘draughts arbiter’ helaas ook niet. De organisatie blijkt problemen te hebben met een wachtwoord en daardoor werken ze helaas nog niet. De kans zit er in dat ze het waarschijnlijk wel oplossen, maar dit zal ongetwijfeld rond ronde 9 zijn…

Simon won gisteren beide partijen waardoor hij zonder verliespunten bovenaan staat met zes punten. Een ander leuk feitje is dat iedere speler van TeamNL KNDB één of meer punten behaald heeft: iedereen is van de nul af.

Vandaag staat ronde vier op het programma. Weer strijden er op twee borden Nederlanders tegen elkaar. Daria neemt het op tegen Elise en bij de aspiranten jongens is er de ‘clash’ tussen de kamergenoten Simon en Emre. De vierde ronde is altijd is pittig. Je zou kunnen zeggen dat de spelers vier ronde achter elkaar spelen, omdat er geen vrije middag tussendoor is geweest. Extra goed letten op blunders en het doen van zetcontrole dus!

    

Toegevoegd op: 03-08-2019 19:25 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Roland Kreeft

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl