Het toernooi is begonnen!

Donderdagmiddag vond de openingsceremonie plaats, later in de middag was het dan eindelijke tijd voor de eerste ronde.

De openingsceremonie vond plaats bij de speelzaal. Alle leden van TeamNL KNDB waren in het oranje gekleed. De spelers waren gehuld in de KNDB-polo’s en de ouders hadden eigen oranje kleding meegenomen. Als één groot oranje blok zaten wij bij elkaar op de trap bij de aula. Openingsceremonies bij zowel EjK’s als WjK’s zijn heel erg verschillend. Sommige landen pakken uit met toneelstukken, optredens en maken er een hele show van, andere landen doen het wat rustiger aan. Hier in Polen bestond de openingsceremonie uit het Poolse volkslied, het voorstellen van de landen, wat praatjes in het Pools en Russisch en als laatste de groepsfoto van alle landen afzonderlijk. Bij elkaar duurde alles niet langer dan een half uur. Dit was prettig aangezien er al relatief weinig tijd zat tussen de openingsceremonie en de eerste ronde. Nu was er tijd genoeg voor de lunch.

De eerste ronde is altijd chaos: lotingen die bekend lijken te zijn worden omgegooid, waar zit welke categorie, waar zijn de WC’s, wie is mijn arbiter en al dat soort vragen. De ouders en de coaches hielpen de spelers met deze vragen en ruim op tijd zat iedereen op zijn of haar juiste plek. Iets later dan gepland kon iedereen beginnen. Een ietwat typische arbiter zei op een bijzondere manier ‘start’ en iedereen mocht de klok aanzetten.

Marie was als eerste klaar, haar tegenstandster kwam niet opdagen en zo kreeg ze haar eerste twee punten cadeau. Snel volgenden er meer. Debutanten Yulia en Vincent hadden hun tegenstander al snel verschalkt en kwamen dit vol trots tegen de coaches vertellen.

Dampartijen kunnen heel lang duren. Dit bewezen drie Nederlanders. Daria speelde tegen een heel sterke Russische speler een heel goede partij. Als langste van alle meiden was ze bezig, complimenten! Van alle partijen waren er twee Nederlanders als langste bezig. Marco nog zijn kansen te benutten in een ongelukkig remise-eindspel en Machiel probeerde hetzelfde. De tegenstander van Marco maakte geen fout, waardoor beide spelers in remise berustten. Vervolgens zat Machiel in de grote sporthal nog te hopen op een fout van zijn Franse tegenstander. Gelukkig voor Machiel kwam dit foutje er en hij wist dit glansrijk te verzilveren. De eerste dag was meteen een lange damdag.

TeamNL KNDB is in de eerste ronde goed van start gegaan met een keurige teamscore van +5. Vandaag staat er een dubbele ronde op het programma. TeamNL KNDB heeft in het verleden vaak laten zien dat wij goed zijn in dubbele rondes. Dit komt door de goede ‘energiehuishouding’, wat dit betekent moeten jullie maar navragen bij de spelers, die weten er alles vanaf!

    

Toegevoegd op: 02-08-2019 09:48 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Nicole de Vries

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl