Geslaagde voorbereidende bijeenkomst EjK Team NL KNDB

Op zondag 7 juli 2019 werd de voorbereidende bijeenkomst voor het EjK 2019 gehouden. Deze bijeenkomst vond plaats op 'Sportcentrum Papendal'. Acht jonge dammers en damsters werden hier samen met de meereizende ouders voorbereid voor het EjK in Warschau (Polen).

De lange damdag begon rond 11.00 uur in de 'Arnhemhal'. Coaches Heike Verheul en Stijn Overeem stonden alle deelnemers op te wachten. Nadat iedereen met elkaar kennis had gemaakt ging de groep naar boven voor een presentatie. Deze vond plaats in de zalen die Team NL KNDB bezit op Papendal. De grote namen van de Nederlandse damsport trainen in deze ruimte.


Teamchef Ester van Muijen begon de dag met het uitdelen van de Team NL KNDB-polo's. De glunderende/trotse koppies van de jonge talenten is altijd een mooi gezicht! Ester vervolgde het programma met een presentatie over wat er allemaal komt kijken bij een EjK. Spelers en ouders kregen zo een duidelijk beeld van hoe er eraan toe gaat bij een EjK. Belangrijke woorden die vaak terug kwamen waren 'energiehuishouding' en 'wachten, wachten, wachten', de spelers kunnen zelf nu goed uitleggen wat dit betekent... 

Na de presentatie gingen wij met z'n allen naar het topsportrestaurant om met elkaar te lunchen. Opvallend was dat er veel ouders foto's maakten van dit tafereel. Wil Maidman, de vader van Vincent en Anthony, pakte dit anders aan. Hij vroeg aan een lange man die naast ons aan het lunchen was of hij een foto van ons wilde maken. Wil wist waarschijnlijk niet dat deze 'lange man' Thijs ter Horst was, een van de sterren van de Nederlandse volleyballers. Thijs zal even raar opgekeken hebben dat de vraag niet was: 'Mogen wij met jou op de foto?' maar: 'Wil je een foto van ons maken?'. Na de lunch gingen wij weer terug naar de trainingsruimte voor het vervolg van het programma.

Bij het tweede deel van de dag waren de spelers en ouders uit elkaar gehaald. De ouders kregen extra informatie van Ester en konden ook gelijk vragen stellen, terwijl de jonge dammers met Heike en Stijn verder gingen met het 'damtechnisch onderdeel'. Dit bestond uit het oplossen van combinaties en het behandelen van de 'Tips en Trucs'. Verder werden de toernooidoelen besproken met de spelers.

Rond 16.00 uur was het programma afgelopen en mocht iedereen weer huiswaarts keren. De coaches kijken terug op een heel geslaagde dag, wij hopen dat zowel spelers als ouders op deze manier een duidelijke beeld hebben van wat er allemaal komt kijken bij een EjK, tot de 30e!
   

Toegevoegd op: 08-07-2019 17:43 door Team KNDB

01-08-2019

AL Algemeen
Warschau Universiteit
Nowoursynowska 166,
02-787 Warsaw

Aanvang: 12:00 uur

Maaike de Bruin

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl