Nk Junioren meisjes ronde 5

Tamar Visser kampioen Junioren meisjes

In de laatste ronde moet de wedstrijd Darja Koullen tegen Tamar Visser de beslissing brengen wie er kampioen van Nederland wordt. Ook de strijd om de 3e plaats voor EK en/of WK-afvaardiging ligt nog open. Hiervoor komen theoretisch nog 3 speelsters in aanmerking die zich eventueel via een beslissingswedstrijd (barrage) zouden kunnen plaatsen. Dat zijn Linsey van Leeuwen, Maaike de Bruin en Merel van der Heijden.

 

Maaike tegen Merel werd een partij op het scherpst van de snede. In het middenspel braken beide spelers door naar de damlijn. Merel was daar het eerst, maar Maaike had nog een paar stukken meer. Merel dreigde maar Maaike haalde de dreigingen uit de stand en er werd naar remise afgewikkeld.

 

De partij van Linsey tegen Lisa Schep ging lang gelijk op.Lisa maakte echter een foutje en Linsey brak door met uiteindelijk winst tot gevolg.

 En tenslotte de strijd om het kampioenschap van Darja tegen Tamar.

Tamar leek in de opening enig voordeel te hebben, maar dat mogelijke voordeel slonk. In het middenspel ging het lang gelijk op, maar met secuur spel kreeg Tamar toch enig voordeel. Ze kwam eerder op dam en het eindspel bleek winnend. Tamar dus kampioen met 3 punten voorsprong op Darja die 2e werd. Op de 3e plaats eindigde Linsey van Leeuwen.

 

Toegevoegd op: 03-05-2019 15:16 door WSDV

30-04-2019

Junioren Meisjes
Clubgebouw WSDV, De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 11:00 uur

Tamar Visser

Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl