Nk aspiranten meisjes ronde 5 en 6


Nicole de Vries pakt met overmacht titel

Ronde 5 Aspiranten 

Nicole de Vries en Fernande de Graaf speelden een spannende partij.

De stand stond redelijk vast en Nicole profiteerde als eerste en brak door. Fernande brak ook nog door maar de resterende stand was hopeloos verloren. Door deze 5e overwinning op rij is Nicole de Vries twee rondes voor het eind al kampioen van Nederland bij de aspiranten meisjes

Marie Gabbert had veel moeite met Myrthe Kraaijeveld. Myrthe had gisteren van zus Luise verloren en wilde niet nog een keer alle punten afgeven.Na bijna 5 uur spelen lukte het haar inderdaad om de remise-haven in te varen.

Luise Gabbert nam Yneke Goerres in een Korte vleugel opsluiting. Met secuur spel kwam ze een stuk voor. Ze brak even later door naar dam en wist makkelijk te winnen.

 

Ronde 6 Aspiranten

 

Nicole de Vries is vrij.

 Myrthe speelt tegen Fernande de Graaf. Een opsteker was voor Myrthe de remise tegen Marie. Het ging lang gelijk op vanmiddag maar Fernande leek iets beter te staan. Helaas maakte ze door een gedachtenkronkel een ketser en met een 2 om 3 doorbraak won Myrthe zeer verrassend.

 Yneke en Marie speelden om aansluiting met de top 3. Het werd een lange partij waarbij Marie met een stuk meer de winst moest zoeken. Dat leek niet te lukken maar voor Marie gaf Yneke zich in een remisestand gewonnen.

 Luise Gabbert speelt haar laatste partij van dit toernooi tegen Lisa Scholtens. Ze bereikte een gewonnen stand, maar Lisa knokte door. Tot verrassing van velen maakte Luise een fout en liep het nog naar remise.

 Nicole de Vries dus de nieuwe kampioen van Nederland bij de aspiranten meisjes. Marie staat 2e en speelt morgen tegen Lisa Scholtens. Lisa moet winnen om nog in de top 3 te belanden en een barrage af te dwingen.

Ook Myrthe heeft nog een kans, maar dan zal ze wel Nicole de Vries moeten verslaan.

Toegevoegd op: 03-05-2019 09:12 door WSDV

29-04-2019

Aspiranten Meisjes
Clubgebouw WSDV, De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 11:00 uur

Marie Gabbert

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl