NK Aspiranten meisjes 2019 ronde 1

Aspiranten van start

Inleiding

In de mei-vakantie worden in Nederland verschillende damkampioenschappen gehouden. Zo spelen in Den Haag de pupillen en Welpen.

In Wageningen ging op 29 april het NK Aspiranten meisjes - spelers van 14 tot en met 16 jaar - van start. Er doen 7 meisjes mee en er worden 7 ronden gespeeld. Op vrijdag 3 mei wordt het toernooi afgesloten.

De wedstrijden

 

In een aanvankelijk gelijk opgaande klassieke partij verraste Nicole de Vries haar tegenstandster Yneke met een offer en een achterloop.

Yneke moest wel een wederzijdse damcombinatie nemen maar kwam wel een stuk achter.

Toen zij niet het sterkste plan koos en zelfs een blunder maken kon Nicole via een combinatie haar dam vangen.

De resterende stand was op slag verloren.

 

Fernande de Graaf en Lisa Scholtens speelden een spannende partij. Na een grote ruil leek Fernande door te kunnen breken, maar haar berekening klopte niet helemaal.

Wel bereikte ze eerder de damlijn, maar het eindspel was voor haar niet te winnen en de partij werd remise.

 

Luise en Marie Gabbert speelden de eerste ronde tegen elkaar. De zusjes probeerden allebei in een klassieke partij te winnen. Luise leek licht beter te staan, maar Marie kon haar stuk op 24 nog net redde.

In het late middenspel kon ze zelfs doorbreken naar dam voor 2 stukken minder. Luise slaagde er echter in snel de partij de remise-haven in te loodsen.

 

Door deze resultaten staat Nicole de Vries met 2 punten bovenaan, gevolgd door 4 spelers met 1 punt. Yneke Goerres staat na 1 ronde onderaan met 0 punten

Toegevoegd op: 29-04-2019 11:40 door WSDV

29-04-2019

Aspiranten Meisjes
Clubgebouw WSDV, De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 11:00 uur

Marie Gabbert

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl