Nederlandse medailleregen bij EjK Blitz

Vandaag was het EjK Blitz. Het oranje legioen mag niet klagen met vier medailles. Jitse Slump en Simon Harmsma wonnen goud, Koos van Amerongen won zilver en Emre bemachtigde het brons.

Новости

Vandaag was het tijd voor het EjK Blitz. In veel categorieën deden wij weer volop mee om de podiumplaatsen. Bij het Blitz zit een ongeluk in een klein hoekje, dit maakt het een ontzettend spannend toernooi.

Jitse Slump overheerste in de junioren categorie. Hij werd met een monsterscore van plus zes kampioen in deze categorie. Naast zijn eerste plek bij het Rapid, komt er nu nog een gouden plak van het Blitz bij, klasse! De pupillencategorie was ook weer ongenaakbaar spannend. De stand voor de laatste ronde was: Emre op plek twee en Simon op plek drie. Simon mocht aantreden tegen de nummer één, de Pool Zyber-Moszak. Het droomscenario gebeurde: Simon versloeg de Pool en had na deze overwinning genoeg punten bij elkaar gesprokkeld en mag zich Europees Kampioen Blitz Pupillen 2018 noemen. Simon had na vijf rondes twee keer verloren, vervolgens wist hij vier keer op rij te winnen. Dit sterk staaltje doorzettingsvermogen heeft hem de titel bezorgd. Emre speelde ook weer een ontzettend goed toernooi en bemachtigde de derde plek. Bij de categorie tot 26 jaar wilde Koos laten zien dat hij zich niet voor niets bij Team NL KNDB had aangesloten. Hij speelde een goed toernooi en moest alles de voor Culemborg uitkomende Valjuk voor zich laten. Koos haalde elf punten uit zeven wedstrijden en dit leverde hem de zilveren plak op. Koos won in de zesde ronde op fraaie wijze van Dorogan (zie afbeelding, 32-27 46-32?). Om 15.30 uur was de sluitingsceremonie en de prijsuitreiking. Veel spelers kregen hun dik verdiende medailles. Er klonk maar liefst vier maal het Wilhelmus. Dit maakte Team NL KNDB ontzettend trots. Alleen het landenklassement was nu nog spannend. Zou Nederland nog kans maken op de felbegeerde plek? Het was logisch dat Rusland en Wit-Rusland het goud en het zilver zich zouden toe-eigenen. Niet veel later kwamen de verlossende woorden: ‘’and the third place goes to: the Nederlands!’’ Een groot gejuich was het gevolg. Nederland had twee keer brons in het landklassement. Een topprestatie! Vannacht om 04.30 vertrekken wij met de bus richting het vliegveld van Vilnius. Hiervandaan vliegen wij via Warschau naar Amsterdam waar wij 9.35 uur (Nederlandse tijd) aan hopen te komen op de Nederlandse bodem. Hier worden wij opgewacht door de voorzitter van de KNDB, Ebbo de Jong. Iedereen van harte welkom op Schiphol morgen! Wij komen onze kilo’s aan medailles en bekers dan naar Nederland brengen! Tot ziens!
Link naar de uitslagen: http://fmjd.org/results/viewpage.php?page_id=1  van het Blitz. 

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

Op de toernooisite zijn Engelse dagverslagen te vinden en foto's: http://eyc2018.saske.lt/

    

Toegevoegd op: 09-08-2018 13:45 door admin

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Simon Harmsma

Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl