Voorwoord Hoogeveen

NK Pupillen Meisjes & NK Welpen Alg.

Beste jongens en meisjes,

De Hoogeveense Dam Club organiseert dit jaar voor de vijfde keer het NK pupillen meisjes en de NK welpen algemeen; een lustrum waar we best tevreden mee mogen zijn. Vele toppers voor de toekomst hebben in Hoogeveen hun eerste schreden gezet naar een succesvolle damcarrière. In beide categorieën zal het ongetwijfeld weer spannend gaan worden. Bij de meisjes pupillen mag Lisa Scholtens in een thuiswedstrijd proberen haar titel te verdedigen. Dat zal niet meevallen want de concurrentie is groot. Luise Gabbert en Yneke Goerres hebben ook al veel ervaring opgedaan en deze twee zie ik als haar grootste concurrentes. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis en gaat misschien Daria Shulepova (derde in de HF pupillen algemeen) of een ander toptalent wel met de hoogste prijs naar huis.

Bij de welpen zet ik mijn geld op Matheo Boxum uit Emmeloord. Deze 8-jarige kanjer verraste in de halve finale pupillen iedereen door de halve finale te winnen, een grootse prestatie van dit jong ventje. Ik weet niet zo goed wie hem concurrentie moet geven.
In de halve finale in Baarn kwamen Stan van der Meer en Egor Kornilov heel sterk uit de hoek. In Huissen wist Yuri Derks overtuigend de halve finale te winnen en in Groningen voerden Mart Slim en Siebe Kortleven de boventoon. Deze laatste twee spelen een thuiswedstrijd en dit kan zowel positief als negatief uitwerken. De welpen wil ik graag twee dingen meegeven: neem je tijd en zetcontrole, zetcontrole, zetcontrole…

Ik hoop in ieder geval dat jullie een heel fijn, plezierig toernooi spelen en denk eraan dat je de finale al gehaald hebben en hoeveel jeugddammertjes kunnen dat zeggen?

Voor de meisjes pupillen proberen we weer een aantal nevenactiviteiten te organiseren en we hopen ook dat jullie iets aan de organisatie terug willen doen door hieraan deel te nemen. We zijn ervan overtuigd dat jullie hier geen spijt van krijgen.

Tot ziens allemaal in het Knooppunt.

Groetjes,

Gerard Bruins, jeugdleider Hoogeveense Dam Club

Datum: 7 mei 2018

Toegevoegd op: 07-05-2018 12:10 door Damclub Hoogeveen

10-05-2018

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen

Aanvang: 10:30 uur

Tanya-Marie Cnossen

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl