Vier keer WSDV in finale NK pupillen

In Wageningen waren negentien jongens en meisjes van de partij van wie zes van het organiserende WSDV. Het werd een ongekend succes voor de thuisclub die liefst vier van de vijf finalisten leverde.

De eerste plaats ging naar de nationale kampioen van 2016 Emre Hageman. De favoriete 12-jarige Hagenaar scoorde 13 uit 7 en moest alleen een punt afstaan aan de nummer twee Ivar Smijers die twaalf punten bijeensprokkelde. Luise Gabbert won vijf partijen en verloor er twee, goed voor plek drie.

De pas tienjarige Marjory Feyt en Fernande de Graaf behaalden beiden negen punten en deelden de plaatsen vier en vijf. Evenals Luise Gabbert deden beiden in de met veel spanning omgeven laatste ronde met een overwinning héle goede zaken.


De zeven partijen werden over twee zaterdagen uitgesmeerd. Voor de prijsuitreiking was wereldtopper Jan Groenendijk present, hét uithangbord voor het succes van de jeugdopleiding van WSDV.

De finale heeft van 30 april t/m 5 mei met achttien deelnemers plaats in Den Haag. De rechtstreeks geplaatste Culemborger Simon Harmsma verdedigt daar dan zijn titel.

Kijk hier voor de eindstand van de Halve Finale in Wageningen.

Foto: De eerste vijf: v.l.n.r. Ivar Smijers, Emere Hageman, Luise Gabbert, Marjory Feyt en Fernande de Graaf samen met hun 'grote voorbeeld' Jan Groenendijk. Fotograaf: Marcel Monteba.


 

Toegevoegd op: 26-03-2018 00:28 door locatiebeheerder Wageningen

10-03-2018

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Wouter Keitz

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Hoogeveen   - Wageningen   - Dongen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl