De kleine Matheo Boxum groots in Hoogeveen

Met vijf finalisten van de vorige finale was bekend dat de halve finale in Hoogeveen veruit het sterkst bezet was. Dat er wel eens koppen konden rollen onder deze finalisten van vorig jaar was duidelijk. Bovendien klopten er een paar andere sterke jeugdspelers aan de deur.

De pas 8-jarige Matheo Boxum was n van deze outsiders. Met geconcentreerd spel werd deze zeer gevaarlijke combinatiespeler de grootse winnaar van de halve finale. Naast een snelle remise met zijn broertje Danil wist alleen Roland Kreeft hem een puntje af te snoepen. Vooral op de tweede dag verraste hij met zeges op Renco Oostindjer, Lisa Scholtens en Sander Staal. Daarmee ging hij iedereen voorbij, ook Lisa Scholtens die na 5 ronden zonder puntverlies nog aan de leiding ging; zij werd tweede.

De belangrijkste partij in de laatste ronde ging tussen Renco Oostindjer, de nummer 2 van vorig jaar, en Roland Kreeft, de nummer 5 van vorig jaar. Roland kwam als winnaar uit de strijd en werd daarmee derde. Renco viel zelfs terug naar de 8e plaats. De laatste twee finalisten werden de Groningers Sander Staal en Gerard Kramer. Yneke Goerres, ook finaliste van vorig jaar, had een zwakke eerste dag maar herstelde zich op de tweede dag en mag met haar 6e plaats hopen op een keuzeplaats.

Kijk hier voor de eindstand van de Halve Finale in Hoogeveen. 

Tekst: Gerard Bruins

Toegevoegd op: 25-03-2018 15:44 door locatiebeheerder Hoogeveen

10-03-2018

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Yuri Derks

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Hoogeveen   - Wageningen   - Dongen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl