Vier koploopsters na eerste spannende dag

NK Pupillen Meisjes (Dag 1)

Hoogeveen Ė De eerste dag van het Nederlands kampioenschap voor pupillen meisjes was goed verlopen. Na de opening, die werd ingeluid door organisator Gerard Bruins, kon de eerste ronde iets na elf uur beginnen. De meisjes moesten vandaag gelijk aan de bak met drie zware rondes, en dat met zomers temperaturen. 

Na drie rondes staan maar liefst vier meisjes met vijf punten aan kop. Dat zijn: Lisa Scholtens, Marie Gabbert, Yneke Goerres en Elisabeth Kramer. Ze worden achtervolgd door Luise Gabbert en Vera Brunink die vier punten hebben.

De meisjes speelden vandaag erg strijdvol en dachten bijwijlen erg goed na. De laatste partij van ronde 3, tussen Marie Gabbert en Elisabeth Kramer, was pas om half 8 afgelopen. Dit duel werd uiteindelijk remise. Aan de top won Lisa Scholtens in de eerste ronde van de sterk spelende Luise Gabbert. In het klassieke speltype hadden beide spelers tijdnood. Hierdoor kwam Luise lichtelijk onder druk te staan en verloor het zicht uit het oog, want Lisa haalde een kleine damcombinatie uit.  

Een mooie fragment was tussen Luise Gabbert en Daria Shulepova. Luise haalde in het middenspel een fraaie bomzet uit. Deze combinatie zal zeker meedingen voor de combinatieprijs!

Na al dammen, konden de deelnemers (en organisatie) lekker aan de pizza plus vla als toetje. De deelnemers hadden nog maar net hun pizza naar binnen gewerkt, en ze hadden alweer een leuke nevenactiviteit voor de boeg: een make-up party. Een professionele make-up artist gaf de meisjes een leuke en interessante workshop; dat vonden de aanwezigen echt geweldig!

Morgen weer drie rondes op het programma. De partijen zullen semi-live te volgen zijn voor de thuisblijvers. In de avond wordt lekker het vakantiegevoel gecreŽerd met een BBQ.

Datum: 25-05-2017

Toegevoegd op: 26-05-2017 00:02 door Damclub Hoogeveen

25-05-2017

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Mirthe Verheijen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
HDC Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl