Akosh Kardos alleen op kop

Hoog bezoek bij NK pupillen

Den Haag – Hoog bezoek bij het NK pupillen. De 20-jarige Nederlandse titelhouder Martijn van IJzendoorn en zijn vriendin, Natalia Sadowska, wereldkampioene bij de vrouwen, kwamen naar Ontmoetingscentrum Morgenstond en zagen alle negen partijen in een beslissing eindigen. De Wateringse wereldtopper was in 2009 en 2010 zelf de beste pupil van ons land maar fungeert inmiddels als rolmodel voor de damjeugd. In de middaguren meldde de nationale talentcoach Rik Keurentjes zich in de speelzaal waar langzaam maar zeker het kaf van het koren wordt gescheiden.

Akosh Kardos is de enige die alle drie z’n partijen wist te winnen. De Wageningse ‘routinier’ is er na een vierde en een achtste plaats op gebrand eindelijk eens het erepodium te halen. Hij zette na een scherp opgezette partij Matthijs Jonkman mat wat hem een compliment opleverde van jeugdtrainer en clubgebouw Matthias de Kruijf (‘Knappe partij’). Ook zijn maatje Ivar Smijers, die ’s ochtends zo mooi van Max Doornik had gewonnen, moest eraan geloven. De botsing tussen aanval contra verdediging leidde tot een geforceerde schijfwinst voor Akosh Kardos al had hij op dat moment ook direct kunnen winnen. De slotcombinatie – een vijfklapper – was even elegant als efficiënt.

Net toen had spannend begon te worden profiteerde Simon Harmsma van een foutieve lokzet van Yaroslav Gilevych wat de Brabander twee schijven kostte. Ook tegen Renco Oostindjer lag een zege in het verschiet. De Culemborgse titelkandidaat, die zowel bij de pupillen als bij de aspiranten in de halve finale optimaal had gescoord, deed het echter verkeerd. Zijn tegenstander toonde zich goed bij de les al had hij op het laatst met een plakker zelfs nog de rollen helemaal kunnen omdraaien. Nu werden de punten gedeeld. Renco Oostindjer was al spekkoper geweest toen Gerard Kramer een winnende combinatie miste en vervolgens harakiri pleegde.

Domper

Jan Kornilov scoorde maximaal en nestelde zich bij de naaste achtervolgers. Zowel tegen Jelle van der Eng als tegen Elisabeth Kramer had hij succes met een zetje. Een domper voor de Groningse die eerder op de dag nog voor een sublieme stunt had gezorgd door in een klassiekje (‘Barteling’) Emre Hageman kansloos te laten. Ook vier punten erbij voor Lisa Scholtens. Zij ontdeed zich na een partij met wisselende kansen van Melvin Koullen en sloeg combinatief toe tegen Jelle van der Eng.

Emre Hageman herstelde zich met een forse aanvalspartij tegen Roland Kreeft die na een damcombinatie vrijwel meteen opgaf. Ook Gerard Kramer behoort tot de subtop. Yaroslav Gilevych had z’n dag niet en verloor op klaarlichte dag een schijf en later de partij.

Albert Hendrik Snijder drukte in het late middenspel Yneke Goerres (zij miste wel een zetje naar dam) van het bord met een 4-om- 4-oppositie als slotstand. Tegen Matthijs Jonkman kwam hij een schijf achter maar de stug doorknokkende Urker had nog een ultieme ontsnapping in huis.

Yneke Goerres had het moeilijk tegen Melvin Koullen maar bleef op de been waarna de Friezin haar eerste punt kon incasseren.

Alleen Lieke Vreugdenhil staat nog op nul. De Culemborgse werd subtiel weggetikt door Roland Kreeft. Ook tegen Max Doornik lukte het net niet waardoor de Groningse keuzespeler zijn eerste overwinning mocht bejubelen.

Uitslagen tweede ronde: 

Elisabeth Kramer (Groningen)-Emre Hageman (Den Haag) 2-0

Akosh Kardos (Wageningen)-Matthijs Jonkman (Hoogeveen) 2-0

Simon Harmsma (Culenborg)-Yaroslav Gylevich (Veldhoven) 2-0

Gerard Kramer (Groningen)-Renco Oostindjer (Hoogeveen) 0-2

Max Doornik (Groningen)-Ivar Smijers (Wageningen) 0-2

Jan Kornilov (Geldrop)-Jelle van der Eng (Heerhugowaard) 2-0

Melvin Koullen (Heerlen)-Lisa Scholtens (Hoogeveen) 0-2

Lieke Vreugdenhil (Culemborg)-Roland Kreeft (Hoogeveen) 0-2

Albert Hendrik Snijder (Urk)-Yneke Goerres (Oldeboarn) 2-0

Uitslagen derde ronde:

Ivar Smijers (Wageningen)-Akosh Kardos Wageningen) 0-2

Renco Oostindjer (Hoogeveen)-Simon Harmsma (Culenborg) 1-1

Elisabeth Kramer (Groningen)-Jan Kornilov (Geldrop) 0-2

Jelle van der Eng (Heerhugowaard)-Lisa Scholtens (Hoogeveen) 0-2
Roland Kreeft (Hoogeveen)-Emre Hageman (Den Haag) 0-2

Matthijs Jonkman (Hoogeveen)-Albert Hendrik Snijder (Urk) 1-1

Yaroslav Gilevych (Veldhoven)-Gerard Kramer (Groningen) 0-2

Max Doornik (Groningen)-Lieke Vreugdenhil (Culemborg) 2-0

Yneke Goerres (Oldeboarn)-Melvin Koullen (Heerlen) 1-1

Stand bovenin:

1. Kardos 6

2. Oostindjer 5

3. Harmsma 5

4. Kornilov 5

5. Gerard Kramer 4, 

6. Lisa Scholtens 4

7. Emre Hageman 4..

 

Toegevoegd op: 25-04-2017 23:12 door Stichting The Hague Open

24-04-2017

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Melvin Koullen

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl