NK Junioren voorwoord

NK Junioren voorwoord

Het wordt dit jaar alweer de 38e keer dat Damclub Witte van Moort het NK dammen voor Junioren organiseert. Een traditie waarvan het einde nog niet in zicht is. Vele grootheden uit de damwereld hebben ons tweelingdorp aangedaan om aan dit toernooi deel te nemen in het begin van hun carriŤre. Ook van dit deelnemersveld zijn al diverse spelers eerder in ons clublokaal actief geweest en kennen de gezellige sfeer binnen onze vereniging. Daarnaast zijn er natuurlijk ook debutanten die nog kennis moeten maken met onze vereniging. We wensen hen allen een geweldige tijd in Westerhaar waar ze fijne herinneringen aan bewaren. 

Het toernooi belooft ook dit jaar weer spannend te worden met als grote favorieten titelverdediger Jitse Slump en de kampioen van 2015 Wouter Wolff. Maar ook Nick Waterink en Wouter Morsink zijn in grootse vorm en kunnen dus voor een grote verrassing zorgen. Het belooft naast een spannend ook een zwaar toernooi te worden met maar liefst drie dagen met dubbele rondes. De eerste ronde is op maandagavond na de opening dus de spelers gaan niet eerst bij de gastgezinnen eten. Hou hier dus rekening mee zodat je niet overvallen wordt door de hongerklop. 

De spelers worden zoals gebruikelijk onder gebracht bij gastgezinnen. Zonder deze mensen zou een dergelijk toernooi niet mogelijk zijn dus onze dank aan deze mensen is dan ook groot. We hopen dat jullie je thuis zullen voelen bij de gastgezinnen maar gezien de ervaringen van voorgaande jaren zal dit zeker lukken. Op vrijdagavond is er dan ook voor de deelnemers, gastgezinnen, sponsoren en organisatie een gezellige barbecue om de waardering hierover uit te spreken en de band onderling aan te halen. 

Als arbiter treedt dit toernooi de heer Harrie Hoonhorst uit Nijverdal op. Hij is een arbiter met de nodige ervaring, hij neemt deze taak over van de heer Hans Lucassen die afgelopen jaar helaas na een kort ziekbed is overleden. Wij wensen hem een prettig toernooi toe waarbij inzet, hoogstaande partijen en sportiviteit zullen overheersen. Er wordt weer gespeeld op elektronische damborden zodat alle damliefhebbers overal ter wereld via internet van de partijen van dit toernooi live kunnen genieten. De link staat op de website van onze damclub www.damclubwittevanmoort.nl

Verder willen we natuurlijk de sponsoren bedanken voor hun financiŽle bijdrage. Abeld Vloerenl, Kerssies AssurantiŽn/Administratiekanto or/Makelaardij, Wolff Management Consultancy, Jumbo en Meuleman Engineering steunen hierbij de damsport en maken een dergelijk damtoernooi voor onze vereniging mogelijk. Verder zal wethouder mevrouw van Abbema van de gemeente Twenterand het toernooi op maandagmiddag openen daar de gemeente ook trots is op het feit dat een dergelijk evenement in haar gemeente plaatsvindt.

En tot slot wil ik vanaf deze plek alle vrijwilligers alvast bedanken voor hun tomeloze inzet. We hopen met zijn allen weer op een spannend en vooral sportief en sfeervol toernooi wat weer een reclame mag zijn voor onze mooie damsport !!! 

Johan van Dijk
Organisatie NK junioren dammen 2017

 

Toegevoegd op: 18-04-2017 20:23 door Damclub WvM

24-04-2017

Junioren Algemeen
Clubgebouw WvM
Asterstraat 5
Westerhaar

Aanvang: 17:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Kerssies
Abeln stoffering
Jumbo Veld
Jan Willem Wolff
Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl