Den Haag week lang decor voor toppers-in- spe

Emre Hageman verdedigt zijn nationale damtitel

Den Haag – De stad Den Haag is eind deze maand het decor voor twee Nederlandse damkampioenschappen. In Ontmoetingscentrum Morgenstond wordt zowel het NK pupillen algemeen als het NK welpen meisjes verspeeld.

Sportwethouder Rabin Baldewsingh neemt maandag 24 april (12.00 uur) in het gebouw aan het 1e Eeldepad 3A net als de afgelopen twee jaar de opening voor zijn rekening. Hij doet dat in de naar hem genoemde speelzaal.

HDC Hoogeveen is opnieuw hofleverancier met vier van de achttien finalisten. Veertien jongens en vier meisjes van 10 t/m 13 jaar strijden op het NK pupillen volgens het zogeheten Zwitserse systeem om de titel. Veertien zijn afkomstig uit de drie halve finales en drie mogen meedoen op basis van een keuzeplaats. De elfjarige titelverdediger Emre Hageman, de lokale favoriet, was automatisch al geplaatst.

De overige deelnemers zijn (per provincie): Elisabeth Kramer, de pas 9-jarige benjamin Gerard Kramer en Max Doornik (allen Groningen); Yneke Goerres (Aldeboarn); Matthijs Jonkman, Roland Kreeft, Renco Oostindjer en Lisa Scholtens (allen Hoogeveen); Albert Hendrik Snijder (Urk); Simon Harmsma en Lieke Vreugdenhil (beiden Culemborg); Akosh Kardos en Ivar Smijers (beiden Wageningen); Jelle van der Eng (Heerhugowaard); Emre Hageman (Den Haag); Yaroslav Gilevych (Veldhoven) en Jan Kornilov (Geldrop); Melvin Koullen (Heerlen). Max Doornik en Lisa Scholtens mogen dank zij een keuzeplaats in dit veld debuteren. Yaroslav Gilevych kreeg eveneens een aanwijsplek maar is op dit niveau al een ‘oude bekende’.

Het toernooi is vrij toegankelijk. Bovendien kan iedereen die dat wil zijn damkennis laten bijspijkeren. Daartoe worden op dinsdag 25 en donderdag 27 april damclinics gegeven, beide dagen om 15.00 uur en 19.00 uur.

Het toernooi begint alle dagen om 9.30 uur. Op dinsdag en donderdag is er vanaf 14.30 uur ook een middagronde. Op woensdagmiddag gaan de jongens en meisjes lasergamen in De Uithof en op vrijdagmiddag is er een blitztoernooi (15.00 uur).

Toegevoegd op: 15-04-2017 12:54 door Stichting The Hague Open

24-04-2017

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Yaroslav Gilevych

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl