Eerste jeugddamtoernooi Ochten groot succes

Ruim 75 jeugdige deelnemers in de leeftijd van 6 tot 19 jaar hadden zich ingeschreven voor dit eerste jeugddamtoernooi in het dorpshuis de Vicary in Ochten. Een prachtig aantal inschrijvingen.

Er waren dan ook kinderen van heinde en verre op dit prachtige jeugdtoernooi afgekomen. Sommige hadden er zelfs meer dan 100 km voor gereisd. 

Vijftien damclubs waren aanwezig met hun jeugdige dammers en er waren ook vele kinderen die (nog) geen lid waren van een damclub. Er kwamen jeugdigen van beginners niveau tot aan jeugdigen die al mee hadden gespeeld op EKs en WKs. Kortom er was volop uitdaging op ieders eigen speel niveau.

De jeugdspelers waren opgedeeld in acht groepen van 9 10 spelers. In elke groep konden de jeugdigen drie beker prijzen winnen. De kans op een beker was dus best groot, maar de kinderen kregen het zeker niet cadeau. Ze moesten er heel veel denkwerk voor verrichten. 

Iets over twaalven druppelden de eerste kinderen al binnen, die hadden er zin in. Ook Pinky wist de weg naar Ochten te vinden. De inschrijvingen werden snel afgevinkt en met slechts twee afmeldingen door ziekte kon het toernooi iets over enen geopend worden. 

Daar het een zeer ruime zaal is, konden alle speeltafels ruim opgezet worden. Er waren voor alle tafels voldoende arbiters, waardoor er ook genoeg begeleiding was. 

De planning was om de prijsuitreiking tussen 16:30 en 17: 00 uur te laten plaats vinden. Daar alle groepen individueel begonnen met volgende rondes, was het maar de vraag of dit ook daadwerkelijk ging lukken. Toch leek alles vlekkeloos door te lopen en gingen alle groepen redelijk gelijk op. Aan het einde was het dan ook erg spannend wie er met een prijs naar huis ging. Voor kinderen die gelijk eindigden werd er gekeken naar de onderlinge resultaten. 

Zoals gepland vond de prijsuitreiking ook daadwerkelijk plaats tussen 16:30 en 17.00 uur. De kinderen die een prijs hadden gewonnen kregen deze uitgereikt op het podium door de organisator van het toernooi, Brigitte Feyt. Na ontvangst name van de beker gingen de kinderen met Pinky op de foto. 

Al om al een zeer geslaagde en leuke jeugddamdag. De sfeer was gemoedelijk, de kinderen hadden het goed naar hun zin en de organisatie was goed geregeld. 

Het idee om dit toernooi te organiseren is tot stand gekomen daar er relatief weinig jeugddamtoernooien worden georganiseerd. Tevens ook om dammen in Ochten en omstreken hip te maken. Het is dan ook voor het eerst dat een dergelijke toernooi is georganiseerd door een particulier initiatief. Met ondersteunende hulp van Cees de Leeuw en Mariska Groenendijk is dit toernooi door Brigitte Feyt dan ook tot stand gekomen.

Gezien de deelname en enthousiaste reacties zeker voor herhaling vatbaar. Dan komen jullie toch zeker ook (weer)? Groetjes en tot volgend jaar !


   

Cees de Leeuw, Mariska Groenendijk en Brigitte Feyt

Toegevoegd op: 26-02-2017 10:41 door Particulier initiatief

25-02-2017

AL Algemeen
Dorpshuis Ochten
Dokter M. van Drielplein 2
4051 AX Ochten

Aanvang: 13:00 uur

Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl