Martijn van IJzendoorn pakt ook wereldtitel

IZMIR – Met nog een ronde te gaan heeft de kersverse internationale grootmeester (GMI) Martijn van IJzendoorn in het Turkse Izmir zich wederom verzekerd van de wereldtitel bij de junioren. Het is de 5e wereldtitel voor de 19-jarige dammer uit Wateringen die daarmee zijn damcarrière bij de jeugd glansrijk afsluit. In augustus pakte hij nog de Europese jeugdtitels bij het gewoon dammen, rapid én blitz.

Op dit moment staat MF Jitse Slump uit Landgraaf op weerstandspunten kansrijk 2e bij de junioren. De uit Groningen afkomstige MF Wouter Wolff, die eerder deze week de wereldtitel bij de blitz pakte, lijkt nu op weerstand net tekort te komen voor een podiumplaats. Alleen als hij morgen van de geprolongeerde wereldkampioen weet te winnen heeft hij nog een podiumkansje.

In de diverse overige categorieën lijken de jonge Nederlanders slagkracht tekort te komen voor het podium, al sieren ook daar diverse top-10 noteringen de lijst. 

5 november is dus de laatste ronde met aansluitend de prijsuitreiking. Team KNDB zal zondag terugkeren naar Nederland met in ieder geval twee gouden medailles. 

Toegevoegd op: 04-11-2016 22:10 door Team KNDB

30-10-2016

AL Algemeen
Club Resort Atlantis
Sığacık Mah. Akkum Cad. No: 175
Seferihisar, İzmir Turkij

Aanvang: 12:00 uur

Wouter Wolff

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl