Triple goud voor Martijn van IJzendoorn

Met een ongekend vertoon van macht heeft Martijn van IJzendoorn in Pinsk (Belarus) ook bij de rapid en blitz het goud weten te veroveren. Bij de rapid deed hij dat met een 100% score. Bij de blitz bleef hij ook ongeslagen, maar moest hij drie remises toestaan.

Nadat het EJK 2016 voor het normale tempo dammen was afgelopen, volgden nog twee dagen met sneldammen. Eerst werden 9 ronden rapid gespeeld (15 + 5) en de laatste dag 9 ronden blitz (5 + 3). Martijn van IJzendoorn toonde zich oppermachtig op het 100 velden bord, want hij wist maar liefst op alle drie de onderdelen overtuigend goud te winnen.

Bij de normale tempopartijen behaalde Nederland bovendien nog tweemaal zilver: Jitse Slump bij de junioren en Machiel Weistra bij de pupillen. Wouter Wolff greep bij de junioren met een vierde plaats net naast het podium.

Daarnaast waren er wel mooie top-10 noteringen voor de nog zeer jonge pupillen Emre Hageman (5e) en Simon Harmsma (7e), laatstejaars pupil (en debutante) Jasmijn Scholtens (9e) en tweedejaars pupil Nicole de Vries (7e) en niet te vergeten eerstejaars aspirant Darja Koullen (6e).

Bij de rapid waren er naast het goud van Martijn, een vierde plaats voor Wouter Wolff bij de junioren, een vierde plaats voor debutant René Emmaneel bij de aspiranten, een vijfde plaats voor Jitse Slump bij de junioren en een vijfde plaats voor Nicole de Vries bij de pupillen meisjes.

Hoewel Nederland doorgaans beter is in de blitz, kwamen we dit jaar niet verder dan een vijfde plaats bij de pupillen voor Berke Yigitturk en een zesde plaats voor Jitse Slump, naast natuurlijk het goud voor Martijn.

Het was al met al een lange week voor Team KNDB, met wisselende successen. Maar ongetwijfeld zal ook nu het Wilhelmus uit volle borst worden meegezongen. Leest u gerust nog eens alle verhalen na via Facebook, waarvoor u de linkjes vindt onder het woord info, achter de bewuste deelnemer.

Vanuit Nederland wensen we alle deelnemers en meereizende ouders en coaches een goede reis terug en behouden aankomst op Schiphol.

Uitslagen Rapid
Uitslagen Blitz

    
  Scores gewoon, rapid en blitz dammen NL spelers

Toegevoegd op: 09-08-2016 15:40 door Team KNDB

01-08-2016

AL Algemeen


Pinsk (Wit Rusland)

Aanvang: 13:30 uur

Melvin Koullen

Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl