Marjory Feyt in barrage de sterkste!

Op 7 mei werd het NK voor welpen meisjes gehouden en wel in Wageningen bij de plaatselijke damclub WSDV. Er hadden zich 12 meisjes voor ingeschreven en er werd een rondtoernooi gespeeld. Dat houdt in dat alle speelsters eenmaal tegen elkaar moeten spelen.

Het werd een mooi en spannend toernooi. Halverwege het toernooi hadden nog wel 6 speelsters kans om zich te plaatsen voor het EK of WK, waarvoor de plaatsen 1 tot en met 3 moesten worden bereikt.

Duidelijk werd dat de strijd om de eerste plaats zou gaan tussen Marjory Feyt en Daria Shulepova.

Marjory verloor verrassend van haar clubgenote Eefje Beysens, maar wist in het rondtoernooi wel van Daria te winnen. Omdat Daria en Marjory alle andere wedstrijden wonnen eindigden ze gelijk op plaats 1.

Barrage
Een barrage moest uitwijzen wie er zich kampioen van Nederland mocht noemen bij de Welpen meisjes. In twee partijen bleek dat die niet genoeg waren want het werd gelijk. Toen moesten er Sudden death partijen worden gespeeld, waarbij een winst meteen de titel opleverde. Partij drie en vier leverden slechts een remise op, maar de vijfde partij leverde een winnaar op en wel Marjory! Zij is de nieuwe welpen kampioene van Nederland. Daria werd knap 2e en beide speelsters hadden maar liefst vier punten voorsprong op nummer drie; het pas 7-jarige talent Tanya-Maria die 3e werd.

De eindstand
   

Toegevoegd op: 08-05-2016 15:28 door WSDV

07-05-2016

Welpen Meisjes
Clublokaal WSDV
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 11:00 uur

Demi Peters

Organisatie:

 
Copyright 2022 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl