06-08-2015 Het reguliere toernooi is ten einde!

Hoi allemaal! Vandaag was alweer de laatste ronde van het reguliere EjK dammen. Ook de laatste partij was weer erg spannend. Iedereen heeft erg zijn best gedaan, maar iedereen was wel erg moe. Er zijn vandaag maar liefst tien partijen gewonnen, zeven remise gespeeld en vijf verloren. Als je dat bij elkaar optelt kom je uit op een score van +5! Voor onze totaalscore wordt dat dan +24! Daar kunnen we erg tevreden mee zijn!

Fernande en Yneke verloren beiden hun partij, en eindigden op plek 19 en 16 (G-10). Emre en Roland wonnen hun partij en Ivar verloor. Dat was goed voor een plek &, 13 en 12 (B-10). Elisabeth won, Suzanne en Nicole speelden allebei remise, daarmee eindigden ze op plek 12, 7 en 15 (G-13). Beke, Machiel en Ákosh haalden alle drie remise, zij eindigden op plek 7, 15 en 25 (B-13). Kirsty en Tamar wonnen allebei en haalden plek 19 en 12 (G-16). Jitse, Wouter W., Nick en Wouter M. wonnen allemaal en eindigden op plek 1, 3, 8 en 9, allemaal in de top tien (B-16)! Mara en Marieke verloren hun laatste partij en haalden daarmee de 9e en 15e plaats (G-19). Jan won zijn laatste partij, Martijn en Stijn speelden remise, daarmee hebben ze de 1e, 6e en 15e plaats gehaald! Er is zelfs de laatste ronde dus nog erg goed gespeeld, en dat leverde drie medailles op voor team KNDB; goud voor Jitse bij de aspiranten, Jan haalde ook goud bij de junioren en Wouter W. haalde brons bij de aspiranten!

Na de lunch was er om half drie nog een bijeenkomst met Rik die nog wat vertelde en daarna gingen een aantal deelnemers met of zonder hun ouders naar Skypark trampoline, een trampolinepark. Daar waren heel veel trampolines naast elkaar en tegen de wand. Daarnaast was een grote bak met allemaal blokken van schuim, waar mensen in werden geduwd en bekogeld met die zachte blokken van schuim. Er was ook een ballenbak, een springkussen en zelfs een sumoworstelpak. Foto’s hiervan vind je in het fotoalbum. Iedereen heeft nog een lekker ijsje op en het was erg gezellig. Aan het eind van de dag, toen iedereen bijna naar huis ging, gingen we met z’n allen in de 5D-bioscoop.

Stel je dit voor: je gaat zitten in een stoel die lijkt op die van een karretje van een achtbaan. Je doet je gordel om, je krijgt een 3D-bril op en voor je zie je een groot scherm. De medewerkster sluit de deur, en je zit in een donkere ruimte. Dan start de film, je zit in een achtbaan en wordt langzaam omhoog getakeld. Eenmaal boven ga je in een razend tempo omlaag, je ziet om je heen allemaal adelaars. Dan zie je dat er een stuk van de rails mist, je valt naar beneden en ziet voor je een enorme draak. Langzaam ga je weer omhoog, terug op de baan en je wordt helemaal door elkaar geschud. Dan zie je het einde, de film is afgelopen, je doet je gordel los, je 3D-bril af en loopt naar buiten. Je bent helemaal buiten adem. Geweldig!

Ondertussen werd er ook door de mensen die niet weg gingen nog een ouder- en coachtoernooi gespeeld in het hotel. Matthias de Kruiff (coach), Danny Staal (Vader Suzanne) en Jan-Ekke de Vries (vader Nicole) deden mee. Het was erg spannend, maar uiteindelijk is Matthias vijfde geworden en won van Jan-Ekke, Jan-Ekke zat er vlak achter met een achtste plaats en Danny is tiende geworden. Het was leuk dat de ouders en coaches nu ook damden, in plaats van hun kinderen. Op de Facebook pagina van Roland staan een paar foto’s van het toernooi en in het fotoboek staan ook een paar foto’s van het toernooi.

Morgen wordt nog het EK sneldammen gespeeld, en dan gaat iedereen weer terug naar Nederland… Het is dus al weer bijna afgelopen, de week is echt voorbijgevlogen! Het is tot nu toe een superleuke week geweest en zo zal het ook eindigen. Morgen gaat iedereen nog even negen rondes sneldammen en dan komt de prijsuitreiking. Iedereen heeft er zin in!

Groetjes, Josefien

Toegevoegd op: 06-08-2015 21:16 door Team KNDB

01-08-2015

AL Algemeen
Hotel Dzingel
Männiku tee 89
11213 Nomme (bij Tallinn)

Aanvang: 12:00 uur

Machiel Weistra

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl