01-08-2015 De voorbereidingen voor de eerste partij

Verslag van de dag :-)

Het is erg druk in het hotel. Er zijn heel veel mensen uit heel veel verschillende landen. Je moet soms erg lang op je eten wachten en je moet je vaak tussen de mensen door wringen om te komen waar je wilt. Je ziet kinderen uit andere landen die aan het oefenen zijn en gasten die helemaal niet voor het EjK komen.

Tussen acht uur en half negen gingen we ontbijten. Het ontbijtbuffet is erg lekker, je kunt eerst  een sapje kiezen,  en er staan allemaal soorten warm vlees en aardappels, daarnaast staan er allemaal bakken met verschillende soorten brood en broodjes. Dan kun je nog rauwkost en salades opscheppen en even verderop staan bakken met soorten ontbijtgranen met een kan melk.

Om half twaalf was er een bijeenkomst van team KNDB, Rik Keurentjes hield daar een mooie speech en er was tijd om vragen te stellen. Er is nog een mooie groepsfoto gemaakt en daarna gingen we met z’n allen naar de openingsceremonie. De openingsceremonie begon met iemand die een liedje zong begeleid op gitaar. Er volgde een aantal speeches van mensen uit verschillende landen, in het Engels. Helaas was niet alles heel duidelijk te verstaan. Aan het einde werd er nog een nummer gezongen. Daarna was het afgelopen.

Vervolgens was het tijd voor de lunch, er was een erg lange rij. Dit is zo ongeveer hoe dat gaat: Er is een soort balie waar ongeveer drie mensen achter staan. Die scheppen (vandaag tenminste) spaghetti op een bord en iemand anders schept er dan gehaktsaus overheen. De mensen die vlees eten kunnen daar een bord pakken en bestek. De vegetariėrs bestellen vegetarisch bij die mensen en iemand haalt in de keuken dan het eten.

Na de lunch was er pauze, totdat de eerste partij zou beginnen. De eerste partij is begonnen om drie uur. Het is nu bezig, in aparte zalen per categorie. Het is nog niet bekend wat de uitslagen zijn. De uitslagen zullen niet precies hier te zien zijn, maar als je ze wilt weten ga dan naar deze website; European Youth Championships 2015 - Regulations

Vanvond nog even een kort verslag van de partijen die gespeeld zijn.

Groetjes, Josefien

O ja, als je de foto's wilt bekijken van vandaag (en gisteren) kun je die vinden onder de knop "Foto's". De interviews onder de knop "Interviews" en selecteer dan de persoon van wie je het interview wilt lezen.

 

Toegevoegd op: 01-08-2015 14:57 door Team KNDB

01-08-2015

AL Algemeen
Hotel Dzingel
Männiku tee 89
11213 Nomme (bij Tallinn)

Aanvang: 12:00 uur

Marieke Altena

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl