Suzanne Staal Nederlands Kampioene

Zainal Palmans

Het is Suzanne Staal (Groningen) gelukt om na ‘eeuwig’ tweede te eindigen in diverse jeugd NK’s nu te grijpen naar het goud. Nicole de Vries (Hoogeveen) eindigde op de tweede plek en Elisabeth Kramer (Groningen) werd – na barrage tegen Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) – derde. De top-3 heeft zich hiermee gekwalificeerd voor het EK en WK.

Achttien meisjes speelden gedurende drie dagen acht ronden in het buurtgebouw ‘Het Knooppunt’ in Hoogeveen. De organisatie was in handen van HDC Hoogeveen.

Op de laatste dag stonden twee ronden op het programma. Het was toen behoorlijk spannend aan de top. Diverse meisjes hadden nog kans op een podiumplek. Nicole de Vries ging na de tweede dag aan de leiding met 10 punten. Gevolgd door Suzanne Staal en Kirsty Wahjuwibowo met 9 punten.

In de zevende ronde stond het topduel Nicole de Vries – Kirsty Wahjuwibowo op het programma. Er werd scherp gespeeld van beide spelers. Kirsty ging vol in de aanval in combinatie met een halve hekstelling. Nicole speelde dit met centrumspel tegen. In het middenspel, met wederzijds onder 1 minuut op de klok, combineerde Nicole naar dam. Echter, werd deze dam voor gelijk aantal stukken afgenomen en er ontstond een betere positie voor Kirsty op het bord die zij keurig naar winst voerde. Suzanne Staal had weinig moeite met Rosalique van Erven (Wezep).

Hiermee werd de laatste ronde de beslissende ronde voor de titel, want Suzanne en Kirsty moesten tegen elkaar. De winnaar werd kampioen. De partij verliep rustig. Beide meisjes speelden geconcentreerd naar het centrum. In het middenspel ontstond er een klassieke stelling. Kirsty had rond de 30e zet een betere stelling, maar overzag een sterk plan door beide vleugels te controleren. Laatstgenoemde koos even later voor een kerkhofaanval met een dreiging, maar Suzanne wist dit koelbloedig sterk te verdedigen via een fraai offer. In het eindspel wist Suzanne het karwei afmaken en kon stralend de twee punten en de titel in ontvangst nemen.

Toegevoegd op: 17-05-2015 12:28 door Damclub Hoogeveen

14-05-2015

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Amanda Lich

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bruins Administratiekantoor
Bakkerij Faber
Kreeft
ZZP Weg Er Mee
Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl