Nicole de Vries pakt de leiding

Door Michel Stempher

Nicole de Vries pakt de leiding 

Vrijdag 15 mei werd de tweede dag van het Nederlands kampioenschap pupillen meisjes gespeeld. De achttien deelneemsters moesten, net als de dag hiervoor, drie rondes spelen: een loodzware opgave dus. Na deze zes rondes gaat Nicole de Vries alleen aan de leiding met tien punten. Suzanne Staal en Kirsty Wahjuwibowo hebben allebei negen punten en met acht punten volgen Marie Gabbert en Rosalique van Erven. Een punt hieronder volgt nog een groep van drie speelsters. 

In de vierde ronde speelde Kirsty Wahjuwibowo tegen Elisabeth Kramer. De speelsters, die op dat moment allebei met een 100%-score aan kop gingen, maakten er een spannende strijd van, maar uiteindelijk bleek remise de uitslag. Ook Suzanne Staal en Jasmijn Scholtens boden het publiek vuurwerk met kansen voor beide partijen, maar uiteindelijk vergat Suzanne te winnen in een gewonnen eindspel. Jasmijn miste even hiervoor een daverende zevenklapper. Nicole de Vries en Marie Gabbert wonnen allebei hun partij, waarin ze de aansluiting vonden met Kirsty en Elisabeth.

In ronde 5 speelde medekoploopster Elisabeth Kramer tegen Nicole de Vries. Nicole voerde een prachtig positioneel plan: ze pakte een centrumdoorstoot. In het vervolg van de partij speelde ze fantastisch, waardoor Elisabeth er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Marie Gabbert won op haar beurt van Kirsty Wahjuwibowo, ook al positioneel. Suzanne Staal had de grootste moeite met Myrthe Kraaijeveld en kwam een schijf achter na een forse blunder. Suzanne wilde ruilen, maar vergat dat er nog een schijf achter stond, waardoor Myrthe twee schijven kon slaan en Suzanne maar één terug. In het vervolg van de partij koos Myrthe wel heel gretig de aanval en dit kwam haar op schijfverlies te staan, waarna het weer gelijkstond. In deze stand werd de klasse van Suzanne duidelijk, want ze won de partij nog. 

Tijdens de laatste ronde van de dag wist Nicole de Vries haar tegenstandster, Marie Gabbert, te verslaan middels een tactisch plan vanuit een zeer sterke halve hekstelling. Suzanne Staal opende zeer agressief tegen Marilène ter Weijden en dit werd zelfs iets te veel van het goede. Marilène profiteerde echter niet van de onzorgvuldigheid van Suzanne, waardoor Suzanne nog kon counteren en vervolgens winnen. Elisabeth Kramer haalde een damcombinatie uit tegen Rosalique van Erven, maar sloeg naar het verkeerde gevolg. Het gevolg hiervan was dat Rosalique een simpele, winnende tegenactie had en ook uitvoerde. 

Nicole de Vries gaat met tien punten aan de leiding, gevolgd door Suzanne Staal en Kirsty Wahjuwibowo met negen punten. Marie Gabbert en Rosalique hebben acht punten en doen dus ook nog volop mee om de prijzen. Hierachter volgt nog een drietal speelsters met zeven punten. Zaterdag worden nog twee partijen gespeeld en hierna is de nieuwe Nederlands kampioene bekend. 

De dag werd gezellig afgesloten door een avondje bowling. Alle veertien meisjes die hieraan meededen, riepen zichzelf uit tot winnaar; iedereen had namelijk de grootste lol en dat is waar het allemaal om draait tijdens zo’n nevenactiviteit. Het hoogtepunt was nog een partijtje synchroonbowling: op dezelfde baan gooiden twee meisjes tegelijk een bal om de kegels om te krijgen. 

 

Toegevoegd op: 15-05-2015 22:24 door Damclub Hoogeveen

14-05-2015

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Sarah Hanhart

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bruins Administratiekantoor
Bakkerij Faber
Kreeft
ZZP Weg Er Mee
Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl