Elisabeth Kramer en Kirsty Wahjuwibowo op pole na dag 1

Door Michel Stempher

Donderdag 14 mei is het Nederlands Kampioenschap meisjes pupillen van start gegaan met maar liefst achttien deelnemers. Voor de tweede maal op rij strijden de dames in Hoogeveen om de felbegeerde Nederlandse titel. Nadat Zainal Palmans het toernooi had geopend, werden er drie rondes gespeeld en na deze drie rondes hebben alleen Elisabeth Kramer en Kirsty Wahjuwibowo nog de volle honderd procent. 

In de eerste ronde had Elisabeth Kramer Vera Brunink geloot. Al snel zette Elisabeth haar tegenstander in een halve hekstelling en in de afwerking combineerde Elisabeth naar de winst toe. Kirsty Wahjuwibowo nam het op tegen Marilène ter Weijden. Kirsty kwam al vrij snel een schijf voor en in het vervolg speelde Ter Weijden ook niet altijd de sterkste zet, waardoor Ter Weijden vrij gemakkelijk won. Suzanne Staal, Lisa Schep en Nicole de Vries wonnen hun partijen van resp. Marie Gabbert, Linsey van Leeuwen en Lieke Vreugdenhil. Vooral Suzanne had het lastig, maar geduldig centrumspel zorgde ervoor dat ze toch beslissend voordeel kreeg. 

De tweede ronde stond in het teken van de absolute topper Nicole de Vries - Suzanne Staal. Al zeer vroeg in de partij werd Nicole bevangen door de zenuwen, waardoor ze in een simpele combinatie liep die hij schijfverlies opleverde. In het vervolg van de partij probeerde Nicole nog van alles en dit leverde haar zelfs nog een eindspel op. Suzanne bleef echter rustig en eiste na 93 (!) zetten de partij op in een vier-om-een eindspel. Elisabeth Kramer trof Jasmijn Scholtens. Door sterk centrumspel van Elisabeth werd Jasmijn langzaam maar zeker teruggedrongen. Om het af te maken, vlocht Elisabeth een fantastische combinatie in de stand. In de slotslag sloeg ze over maar liefst vijf schijven naar dam. Kirsty Wahjuwibowo speelde in de tweede ronde tegen Dehlinya van Erven. Aanvankelijk speelde Kirsty zeer sterk centrumspel, maar een onzorgvuldigheid gooide roet in het eten. In een compleet kansloze stelling ging Kirsty echter nog door en dat bleek niet ten onrechte: Dehlinya raakte zo van slag dat ze nog verloor. 

In de derde ronde stond de kraker Elisabeth Kramer - Suzanne Staal op het menu. Halverwege de partij ontstond er een nagenoeg symmetrische stand, waarin beide spelers op hun tellen moesten passen. Op het moment dat Suzanne op een 2-om-4 speelde, was ze zelf degene die in de 2-om-4 liep. Elisabeth dacht even na, maar greep vervolgens dit buitenkansje aan. Meteen hierna gaf Suzanne op. Kirsty Wahjuwibowo had Sarah Hanhart geloot. De partij ging lange tijd gelijk op, maar in het late middenspel bleek Kirsty toch de betere speler. Sarah probeerde het nog wel, maar was kansloos in het vervolg van de partij. 

Na drie rondes gaan Kirsty Wahjuwibowo en Elisabeth Kramer aan de leiding met de volle buit. Lisa Schep heeft slechts één punt minder dan de twee koploopsters. Hierna volgt een zeer grote groep met vier punten dus het wordt behoorlijk spannend de komende twee dagen. Vrijdag vanaf 10:00 uur gaat het NK weer verder en op deze dag worden er drie rondes gespeeld. Op de zaterdag volgen er nog eens twee. 

Toegevoegd op: 14-05-2015 21:43 door Damclub Hoogeveen

14-05-2015

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Amanda Lich

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bruins Administratiekantoor
Bakkerij Faber
Kreeft
ZZP Weg Er Mee
Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl