Voorwoord NK junioren 2015

Voorwoord NK junioren 2015

Het wordt dit jaar alweer de 36e keer dat Damclub Witte van Moort het NK dammen voor Junioren organiseert. Een traditie waarvan het einde nog niet in zicht is. Vele grootheden uit de damwereld hebben ons tweelingdorp aangedaan om aan dit toernooi deel te nemen in het begin van hun carriŤre. Ook van dit deelnemersveld zijn al diverse spelers eerder in ons clublokaal actief geweest en kennen de gezellige sfeer binnen onze vereniging.

Het toernooi wordt gespeeld in de meivakantie en belooft dit jaar extra spannend te worden daar de coryfeeŽn van de afgelopen jaren, Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn dit jaar niet aanwezig zijn. Dus we krijgen een andere kampioen om de titel van Jan Groenendijk over te nemen. Nu zijn de nummers 4 t/m 7 van het vorig jaar licht favoriet om de titel naar zich toe te trekken maar een verrassing is natuurlijk nooit uit te vlakken.

Het belooft naast een spannend toernooi ook een zwaar toernooi te worden met maar liefst drie dagen met dubbele rondes. De eerste ronde is op maandagavond na de opening dus de spelers gaan niet eerst bij de gastgezinnen eten. Hou hier dus rekening mee zodat je niet overvallen wordt door de hongerklop.

De spelers worden zoals gebruikelijk ondergebracht bij gastgezinnen. Zonder deze mensen zou een dergelijk toernooi niet mogelijk zijn dus onze dank aan deze mensen is dan ook groot. We hopen dat jullie je thuis zullen voelen bij de gastgezinnen maar gezien de ervaringen van voorgaande jaren zal dit zeker lukken.

Als arbiter treedt dit toernooi de heer Hans Lucassen uit Almelo op. Hij is een arbiter met veel ervaring bij het NK junioren. Wij wensen hem een prettig toernooi toe waarbij inzet, hoogstaande partijen en sportiviteit zullen overheersen. Er wordt weer gespeeld op elektronische damborden zodat alle damliefhebbers overal ter wereld via internet van de partijen van dit toernooi live kunnen genieten. De link staat op de website van onze damclub www.damclubwittevanmoort.nl   

Verder willen we natuurlijk beide sponsoren bedanken voor hun financiŽle bijdrage. Technopanel en Kerssies AssurantiŽn/Administratiekantoor/Makelaardij steunen hierbij de damsport  en maken een dergelijk damtoernooi voor onze vereniging mogelijk.

En tot slot wil ik vanaf deze plek alle vrijwilligers alvast bedanken voor hun tomeloze inzet. We hopen met ons allen weer op een spannend en vooral sportief en sfeervol toernooi wat weer een reclame mag zijn voor onze mooie damsport !!!

Johan van Dijk

Voorzitter jeugddamclub WvM/DEZ

Toegevoegd op: 20-04-2015 18:10 door Damclub WvM

04-05-2015

Junioren Algemeen
Clubgebouw de Witte van Moort
Asterstraat
Westerhaar

Aanvang: 17:00 uur

Mitchel Mensinga

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl