Halve finale Culemborg

Darja Koullen wint

Het was spannend in de speelzaal bij PW Consulting in Culemborg. Veel spannender dan verwacht. Maar uiteindelijk mocht Darja Koullen zich toch laten huldigen als winnaar van deze halve finale van het NK pupillen.

Met een punt voorsprong had Darja de eerste speeldag afgesloten. En die voorsprong werd in de vijfde ronde uitgebreid naar twee punten met een zeer mooie partij tegen Sarah Hanhart. Beide dames schuwden complex spel niet, maar toen het er op aankwam bleek de rekenvaardigheid van Darja de doorslag te geven.

Ronde zes leverde echter de ommekeer op. Jan Kornilov ging er letterlijk eens goed voor zitten tegen Darja. Het werd een echte slijtageslag, waarbij beiden op dam kwamen. Jan had het allemaal iets beter gezien en kon de dam van Darja veroveren met winst.

Simon Harmsma leek daarna in ronde zeven het vonnis over Darja definitief te voltrekken. Vanuit een klassieke stand toverde hij vanuit het niets een dam op het bord. Darja toonde echter veerkracht en wist met enkele tactische zetten nog nipt remise te bereiken.

Darja en Jan eindigden zo samen op 11 punten, maar door haar goede start was de weerstand duidelijk in het voordeel van Darja. Simon was met 10 punten goed voor de derde plaats. Liefst zes spelers eindigden op 9 punten. Tom Rinner en Thomas Mouthaan hadden van deze groep de meeste weerstandspunten en mogen zich gaan opmaken voor de finale. Luc de Kruijf, Sarah Hanhart, Machiel Weistra en Lev Gilevych mogen nog hopen op een keuzeplaats.

Toegevoegd op: 05-04-2015 00:54 door locatiebeheerder Culemborg

28-03-2015

Pupillen Algemeen
Culemborg, Heerhugowaard en HoogeveenAanvang: 10:00 uur

Niels Schuur

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Heerhugowaard   - Culemborg   - Hoogeveen  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl