Fantastische dag!

Een dag gevuld met plezier, denken, rennen, lachen en huilen.

Zoals al aangekondigd in het voorwoord, ze komen om te dammen en een plekje te veroveren voor het NK, maar wat dit soort toernooien bijzonder maakt: ze herkennen hun tegenstanders, zien ze vaak weer voor het eerst in lange tijd en dan is het leuk om te zien dat ze na eerst even aftasten, ze aan het einde van de dag met elkaar door de school rennen en een hele nieuwe sport hebben ontdekt: het WK beker stapelen (zie foto).

Qua dammen kwamen de favorieten na vier ronden wel bovendrijven. Er werden echt briljante varianten op het bord getoverd, afgewisseld met hier en daar een wat mindere zet. Leuke en verrassende combinaties, gecompenseerd met een pijnlijke 1-om-2 tegen. Maar nog mooier is te zien dat deze jongens en meisjes echt damzitvlees hebben. Ze krijgen 30+15 en in de meeste gevallen (tenzij makkelijk gewonnen), gebruiken ze die tijd ook volledig. Vooral in soms ingewikkelde eindspelen wordt goed gezocht naar de sterkste zet. 

Akosh staat met vier overwinning fier bovenaan, kort gevolgd door Pieter en Thijs, maar kort daarop volgt een kort peleton die allemaal een ticket willen voor de finales. 

Volgende week de finaledag en ik stel voor dat iedereen komt kijken hoe spannend dit soort wedstrijden zijn. En gezellig overigens voor de ouders, want die kunnen ook wat afkletsen hoor ;-)

Voor heel veel fantastische foto's gemaakt door de reporter van Alldraughts klik dan hier!

 

Oh wat een pracht dag was het en oh wat een feest wordt het!

Toegevoegd op: 29-03-2015 09:23 door locatiebeheerder Heerhugowaard

28-03-2015

Pupillen Algemeen
Culemborg, Heerhugowaard en HoogeveenAanvang: 10:00 uur

Brent van Leenen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Heerhugowaard   - Culemborg   - Hoogeveen  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl