Simon Harmsma wint halve finale NK dammen Culemborg

Simon Harmsma heeft de door zijn vereniging Denk en Zet Culemborg georganiseerde halve finale van het NK dammen voor welpen gewonnen. Simon nam vanaf de eerste ronde de leiding en hield die tot het einde vast in handen.

Met vier overwinningen op rij had Simon een bliksemstart. Uiteindelijk scoorde hij zes winstpartijen en drie remises, en bleef daarmee als enige ongeslagen.

Luise Gabbert (WSDV Wageningen) verloor in de tweede ronde van Roald Scheper, maar wist daarna sterk terug te komen. Luise werd fraai tweede, met evenveel punten als Simon, maar wel enkele weerstandspunten minder.

Roald Scheper (Zenderstad IJsselstein) deed lang mee in de strijd om de eerste plaats en eindigde uiteindelijk verdiend op de derde plaats. Ivar Smijers (WSDV) wist met een goed toernooi de vierde plaats voor zich op te eisen.

De zieke Alijn Kuijer (Denk en Zet Culemborg) had niet de gebruikelijke scherpte en stond na vijf ronden slechts op de 15e plaats. Met een fanatiek slotoffensief, met 7 punten uit de laatste vier ronden wist hij zich via een vijfde plaats toch nog voor het NK te kwalificeren.

Marjory Feijt (WSDV) is nog benjamin, maar wist met een constant toernooi zich toch al bij de welpen te plaatsen.

Emre Hageman (Scheveningen) had duidelijk de grootste supportersgroep bij zich. Emre had lang zicht op een podiumplaats, maar werd uiteindelijk zevende. Wel voldoende voor een verdiende finaleplaats.

Fernande de Graaf (WSDV) begon minder sterk, maar wist na de lunchpauze ijzersterk terug te komen. De laatste directe finaleplaats ging daardoor naar Fernande.

Toegevoegd op: 15-03-2015 20:26 door locatiebeheerder Culemborg

14-03-2015

Welpen Algemeen
Culemborg en HoogeveenAanvang: 10:00 uur

Kasper Barentsen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Culemborg   - Hoogeveen  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl