Geslaagde Nationale Jeugddamdag

De Nationale Jeugddamdag is dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Hoogeveense Dam Club. Zoals elk jaar was het ook dit jaar een bijzonder geslaagd evenement. De deelname t.o.v. vorig jaar was beduidend beter bij de welpen en pupillen met 50% meer teams dan vorig jaar. Bij de aspiranten en de junioren viel de belangstelling tegen met totaal slechts 4 teams.

Bij de welpen plaatste het team uit Drenthe zich overtuigend voor de finale. Gelderland wist op bordpunten Noord/Holland net voor de blijven. De twee finale wedstrijden tussen Drenthe en Gelderland waren ongemeen spannend maar na 5-5 en vervolgens 6-4 werd Drenthe kampioen. Het kampioensteam bestond uit Lisa Scholtens, Wouter Sosef, Stef Schep, Renco Oostindjer en Matthijs Jonkman.

De 12 pupillenteams speelden in 2 poules voorronden. Uit de ene poule plaatsten Gelderland en Overijssel zich voor de finale en uit de andere poule lukte dit de teams uit Noord-Holland en Noord-Brabant. Gelderland bleek in de finalerondes duidelijk te sterk voor de andere teams. Noord-Holland pakte het zilver en Noord-Brabant het brons. Het winnende team uit Gelderland bestond uit Jeroen van den Brink, Tristan van der Velde, Luise Gabbert, Tom Molenaar en Hans Rinner.

Het aspirantenteam van Noord-Holland was te sterk voor Overijssel en Friesland. Met drie keer 5-3 en één keer 4-4 werden ze kampioen. Dit team bestond uit: Dirk Vet, René Emmaneel, Dirk van Haaster en Lewis Perry.

Het enige team bij de junioren, Noord-Holland, versloeg alle aspirantenteams gedecideerd en werd, vanzelfsprekend, kampioen. Dit team had de volgende opstelling: Mitchel Mensinga, Stella van Buuren, Stan Brink en Jurrian Fischer.

Voor de combinatieprijs werd er bij de junioren/aspiranten slechts één inzending beloond. Deze was van Stella van Buuren.

Bij de pupillen/welpen waren er veel inzendingen. De jury besloot de volgende spelers de prijzen toe te kennen: 1e prijs Luuk Terweijden, 2e prijs Nicole de Vries, 3e prijs Wouter Sosef.

Totaal overzicht
Welpen:
1.Drenthe 1
2.Gelderland
3.Groningen
4.Noord-Holland 1
5.Drenthe 2
6.Noord-Holland 2
 
Pupillen:
1.Gelderland
2.Noord-Holland 1
3.Noord-Brabant
4.Overijssel
5.Friesland
6.Zuid-Holland Zuid
7.Zuid-Holland 1
8.Drenthe 1
9.Groningen
10.Drenthe 2
11.Zuid-Holland 2
12.Noord-Holland 2
 
Aspiranten:
1.Noord-Holland
2.Overijssel
3.Friesland
 
Junioren
1.Noord-Holland
 

    

Toegevoegd op: 12-10-2014 17:25 door Jeugdcommissie KNDB

11-10-2014

AL Algemeen
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen

Aanvang: 10:45 uur

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl