Jan Groenendijk kampioen

Met nog één ronde te gaan is de Nederlands Kampioen bij de Aspiranten bekend! Jan Groenendijk kwam, zag en overwon. Met wederom een overwinning en puntverlies van enige concurrent Jitse Slump is Jan niet meer in te halen voor de concurrentie en dus kampioen bij de aspiranten.

Met groot machtsvertoon speelde Jan zijn partijen die hij dus op 1 na ook allen won. Vandaag was Jorne Huiting het slachtoffer van de krachtige speelstijl van de jeugdspeler van WSDV, de club die het fantastisch doet en hun goede inzet voor de jeugd beloond ziet worden.

De partij tussen Jorne en Jan begon klassiek maar nadat Groenendijk een Ghestem inzette besloot Jorne met een ruil af te haken. Vervolgens werden er wat positiezetten afgeleverd maar Jorne had moeite om er wat van te maken omdat zijn stelling al wat manco’s bevatten. Het werd spannend toen Groenendijk een hekstelling had op de korte vleugel maar nog wel veel schijven erachter. Die werden door terug te ruilen in stelling gebracht echter pakte Jorne het centrum. Misschien waren er remise kansen maar net op het moment dat Jorne wellicht dat er wat te halen viel liep hij in een smerig zetje, over en uit.

Jitse Slump kwam niet verder dan remise tegen Wouter Morssink en daarmee was het kampioenschap voor Jan binnen. Wouter liet even een schijf op 28 toe van Slump maar die was er met licht nadeel weer afgewerkt. Wouter deed vervolgens zijn best een aanval op het bord te krijgen wat wel lukte maar niet op het gewenste veld. In plaats van veld 24 werd hij naar 23 gedirigeerd en een spannend gevecht begon. De aanval was wellicht kansrijk voor Wouter omdat de omsingeling van ver moest komen maar toch kon Slump ook dit weer van het bord krijgen. Na nog wat ruilen over en weer werd er remise besloten.

Leuk was de partij tussen Mensinga en Waterink. In de Keller ging wit in de omsingeling door vroeg 29-24 te spelen. Waterink voerde deze omsingeling goed uit maar het aanvalswerk van Mensinga zag er ook goed uit waardoor remise na een spannende partij voor beide een mooie uitslag was.

 

Toegevoegd op: 12-07-2014 04:38 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Wouter Morssink

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl