Groenendijk vergroot voorsprong

In de dubbele ronde op donderdag is Jan Groenendijk een punt uitgelopen op naaste belager Jitse Slump. Beide partijen werden wederom gewonnen en het kampioenschap lijkt een kwestie van tijd.

Het eerste slachtoffer was Thijs Verboon. Een rustige opening met een paar ruiltjes terug van Thijs leken de basis voor een lange zit voor Groenendijk maar niets was minder waar. Met scherp spel daagde hij zijn  tegenstander uit en nadat hij erop in ging kwam er een onduidelijk omsingeling op het bord. Thijs speelde consequent tegen maar had beter af kunnen haken want uit het niets was het afgelopen na een “podkowa” van Groenendijk. 


Vervolgens werd Arie van der Knaap geslachtofferd. In een flankspelpartij verkreeg Jan vlot voordeel aangezien Arie met veel schijven aan de rand werd opgescheept. Dat probleem werd nog wel opgelost maar uiteindelijk werd Arie positioneel weggedrukt. Hij brak nog wel door maar een leuke combinatie zorgde ervoor dat zijn doorgebroken schijf nooit tot dam kon kronen. Jitse Slump won in de ochtendronde zijn partij maar moest in de middag remise toestaan. Thijs Vreugdenhil en Jitse leken er even een heuse Keller van te maken maar na afwijken van Thijs kwam hij ondanks een tijdelijk offer nadelig te staan. De partij ging over in klassiek en lang moet de remisehaven dichtbij geweest zijn voor Thijs maar de tempo’s werden beter uitgerekend door Slump en Jitse won na een overmachtseindspel! Een plusremise werd hierna toegestaan tegen Nick Waterink en daarmee kwam Jitse goed weg. Na een aparte opening kwam er uiteindelijk een vreemde partij op het bord waarin de kansen lang voor Jitse leken. Toch was Slump genoodzaakt een afwikkeling te nemen die uiteindelijk een schijf opleverde maar de compensatie was dusdanig dat met het aanbieden van een plus remise aan de noodrem getrokken werd. Nick deed zichzelf hiermee waarschijnlijk nogal te kort!

Toegevoegd op: 11-07-2014 12:31 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Wouter Morssink

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl