Wie stopt Jan Groenendijk bij NK Aspiranten?

Met 2 overwinningen op de 2e speeldag maakt Jan Groenendijk zijn favorietenrol tot nu toe volledig waar. Jan, lid van WSDV uit Wageningen, versloeg in de ochtendronde Nick Waterink en was in de middagronde te sterk voor Wouter Morssink.

Tegen Nick Waterink begon de partij met wat ruilen wat resulteerde in een schijf op 36 van Nick en schijven op 16 en 26 van Groenendijk. Er volgde wat positiespel waarin een van de randschijven van Jan werd weg geruild maar op de 25 zet beging Nick al de beslissende fout. Met een logische zet had hij de partij vervolgd maar Jan toverde er een niet al te moeilijke maar wel verrassende dam uit waarna Nick gelijk op kon geven. Wouter Morssink bood iets meer tegenstand in eveneens een flankspel partij. Uiteindelijk moest er gerekend worden en Jan deed dit het beste, Wouter moest schijven offeren en het was over en uit.

Jitse Slump zit op het vinkentouw en won ook beide partijen. Na een bekende opening tegen Thijs Verboon vervolgde Jitse niet met het gebruikelijke 20-25 maar ruilde wat zodat de theoretische banen uit de partij waren. Al snel kreeg de stand een half open klassieke wending wat ging naar gesloten klassiek en weer half open klassiek. Tot een echte omsingeling kwam het niet maar de lange vleugel van Thijs werd dusdanig uitgedund dat een doorbraak niet meer te voorkomen was. In ronde 3 moest Arie van der Knaap eraan geloven, die nog op zijn eerste punten wacht. In deze partij werd de stand snel gesloten klassiek maar Arie zag te laat dat er een aanval kwam op schijf 24. Deze kon wel afgeslagen worden met een 2 om 2 terug maar in de overgebleven stelling werd hij dusdanig terug gedrukt dat het snel bekeken was.

Mitchel Mensinga staat 3e met 2 punten achterstand op de koploper. Jorne Huiting wist Mitchel op remise te houden. In een klassieke stand had Mitchel lang makkelijk spel en Jorne besloot de stand open te breken. Een goede keuze want Mitchel trachtte nog wel aan te vallen maar zijn hulptroepen om schijf 27 te ondersteunen kwamen ruim te laat waardoor Jorne zelfs een betere stand leek te hebben. In een 6 om 6 stand werd vervolgens de remise overeengekomen. In de middagronde werd gewonnen van Thijs Verboon die in een klassieke stelling vastliep. Hij probeerde met een combinatie nog het vege lijf te redden maar Mitchel wist zijn geduld goed te bewaren en won verdienstelijk.

Wouter Wolff lijkt uitgeschakeld voor het kampioenschap na een ongelukkige nederlaag tegen Thijs Vreugdenhil. In een partij waarin Wouter de hele tijd beter stond moest Thijs hard werken om niet onder de druk te bezwijken. Nadat Wouter de beste kansen gemist had maakte hij toch wat grove fouten in het eindspel. Thijs wist hier goed van te profiteren en won. In de middagronde kwam Wouter niet verder dan een punt tegen Nick Waterink.

Woensdag gaat het toernooi verder met 2 rondes en stromen ook de meisjes in bij de junioren.

Toegevoegd op: 08-07-2014 20:49 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl