Jan Groenendijk favoriet bij NK Aspiranten

Gelijktijdig met het 3e Boboli damtoernooi is vandaag het NK Aspiranten van start gegaan. De 10 deelnemers strijden van maandag t/m zaterdag in een rond toernooi wie zich de beste mag noemen en wie zich plaatst voor het EK en WK! Vanaf woensdag strijden bij de meisjes ook de junioren om wie zich de beste mag noemen. Omdat hier maar 6 deelneemsters zijn beginnen zij later.

In speellocatie “De Samenklank” waren de gezichtjes zichtbaar gespannen voor aanvang. Het clubgebouw “En Passant” is voor een weekje ingeruild vanwege het grote aantal deelnemers van het Boboli toernooi en om de jeugd een goede mogelijkheid te geven het beste uit zichzelf te halen is er voor een weekje geswitcht.

Topfavoriet Jan Groenendijk startte met een overwinning. De kersverse sneldamkampioen van Nederland bij de senioren(!) kreeg aanvankelijk weinig cadeau van Thijs Vreugdenhil. Thijs wilde geen complexe stelling en kreeg dat met wat ruilen voor elkaar. Daarnaast wist Thijs echt spectaculair nadeel te voorkomen totdat hij op de 38e zet achter 2 schijven liep. Groenendijk pakte zijn kans en plakte naar dam. Thijs ging ook naar dam maar zijn dubbeldekker werd eraf gemept. Er bleef een stand over met 5 schijven van Thijs tegen 2 en een dam van Jan en uiteindelijk kwam er een tric-trac winst op het bord.

Concurrent Wouter Wolff was toen al lang klaar. In een klassieke partij maakte opponent Jorne Huiting niet de beste keuzes en nadat Wouter de lange vleugel had opgeblazen kon Jorne niet anders dan een schijf prijs geven. Hij probeerde het uiteraard nog wel maar de punten gingen naar Wouter.

Jitse Slump kwam niet verder dan remise tegen Mitchell Mensinga wat achteraf toch een lichte teleurstelling was. Na een klassieke opening kwam er toch flankspel op het bord maar Mensinga speelde actief tegen zodat er voor Jitse geen eer te behalen viel.

Wouter Morssink kwam ver tegen Thijs Verboon nadat hij een aanvalspartij had opgezet. Op de 52e zet maakte Thijs echter een klein foutje waardoor Thijs na een offer en achterloop er met een schijf minder door kon. Beide spelers kwamen op dam waarna er geen winst meer in zat voor Wouter.

Nick Waterink won van Arie van der Knaap. Arie hield lang stand maar kwam desalniettemin onder druk te staan. Dit kwam o.a. omdat hij een keller variant om onduidelijke redenen uit de weg ging. Vervolgens was de stand voor Arie dus lang houdbaar maar won Nick op de 60e zet toch een schijf en dat bleek voldoende voor de winst!

Dinsdag gaat het kampioenschap verder met een dubbele ronde!

Toegevoegd op: 07-07-2014 21:12 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Jorne Huiting

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 1824 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl