Het NK sneldammen voor jeugdteams

Dammers ontmoeten elkaar - geschreven door de jeugdco÷rdinator

Mijn geheugen is slecht, maar volgens mij organiseert de jeugdcommissie van de KNDB al jarenlang het NK sneldammen voor jeugdteams. Een prachtig eendagstoernooi, meestal aan het eind van het damjaar. Ondanks dat het met dammen als wedstrijdsport niet al te goed gaat blijft dit toernooi een fantastisch toernooi om mee te maken, en zeker met elk jaar een respectabel aantal deelnemers. Een aantal jaren geleden moest de KNDB bezuinigen. Elke portefeuillehouder moest een x bedrag uit haar budget inleveren. De toenmalige Jeugdcoordinator koos ervoor om dit toernooi te schrappen uit de lijst van te organiseren toernooien. De jeugdleiders in den lande waren het er echter niet mee eens en organiseerden zelf het toernooi, zonder budget van de KNDB. Zij bleken gelijk te hebben, want het bleek mogelijk, mede door een goede deelname, om het toernooi op een goedkopere manier te organiseren.

We zijn hen dankbaar, want nu de KNDB  jeugdcommissie sedert enkele jaren weer de organisatie in handen heeft blijkt de formule nog steeds succesvol. Maar wat maakt het toernooi nu zo leuk? Waarschijnlijk de eenvoudige, maar doeltreffende opzet. Een team wordt gevormd uit een vereniging waarbij alle leeftijdscategorieŰn zijn vertegenwoordigd.  De jongste jeugd speelt in 1 team samen met hun lokale held en een ┤zwakkere oudere┤ kan gerust meedoen omdat die sterke pupil of welp wel goed scoort. Ook is het elk jaar weer een bijeenkomst waarbij jeugd die dezelfde interesse/hobby heeft (dammen) elkaar tegenkomt. noord ontmoet zuid en west ontmoet oost. Elk jaar blijkt dat deze formule werkt. En uiteraard is het toernooi een mooie training voor de individuele sneldamkampioenschappen een week later.

De grote kanshebbers doen ook dit jaar weer mee: WSDV (2ein 2013, 1e in 2012 en 1e in 2011) komt met verschillende teams en ook de winnaar van vorig jaar (SNA uit Heerhugowaard) is van de partij. Zij zijn wellicht de grote favorieten, maar hoe doet het Noorden (3e in 2013) het dit jaar? En kan Samen Sterk (3e in 2012) wellicht voor een stunt zorgen? Zaterdag aanstaande zullen we het weten. Het strijdtoneel is zoals de afgelopen jaren te doen gebruikelijk denksportcentrum den Hommel in Utrecht. Vooral diegenen die dit jaar geen team op de been hebben kunnen brengen, of andere ge´nteresseerden nodig ik uit om toch een kijkje te komen nemen. Ik waarschuw alvast: U zult worden gegrepen door een damvirus dat NK sneldammen jeugdteams heet!

Uw Jeugdco÷rdinator
Cees de Leeuw

P.S. Alvast een woord van dank aan de vele vrijwilligers die het mogelijk maakten om dit toernooi te organiseren is zeker op zijn plaats.

    

Toegevoegd op: 04-06-2014 15:52 door Jeugdcommissie KNDB

07-06-2014

AL Algemeen
Denksportcentrum den Hommel
Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht

Aanvang: 10:15 uur

Team DeZ Culemborg

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl