Verslagen per partij ronde 5

Wedstrijdverslagen 5e ronde

Suzanne Staal - Rosalique van Erven

Suzanne en Rosalique maakten er een ware thriller van. In een rustig ogend klassiek standje koos Rosalique er opeens voor om een Ghestem-doorstoot te plaatsen, welke geheel opgesloten zou komen te staan. Enkele zetten later leek Suzanne op een fraaie manier schijfwinst te forceren, maar op dat moment zat er een fraaie Coup Napoleon in voor Rosalique. Ook na deze Coup Napoleon zou het nog oppassen zijn voor Rosalique; op de logische manier slaan, zou een tegencombinatie betekenen. Deze Coup Napoleon werd overigens niet gesignaleerd door de spelers, waarna de partij vervolgde met een schijf voorsprong voor Suzanne. Deze voorsprong werd hierna zeer goed uitgespeeld, wat betekent dat Suzanne nu eenzaam aan kop staat met tien punten uit vijf wedstrijden.

Tamar Visser - Darja Koullen

Tamar koos al vroeg in de partij ervoor om een flankaanval in te zetten. Op een gegeven moment plaatste ze een sterke lokzet, want het leek erop alsof de voorpost eraf zou kunnen gaan. Dat klopte ook, maar Tamar vervolgde de partij wel met een schijf meer na een listige combinatie. Darja kreeg het toch nog voor elkaar om er een spannend eindspel uit te krijgen, dat trouwens wel nog steeds (op zeer fraaie wijze) winnend was in alle varianten voor Tamar en dat bewees ze keurig!

Lotte Meijer - Linsey van Leeuwen

Al snel werd duidelijk wie in deze partij de lakens zou uitdelen: Lotte haalde een 2-om-3 uit. Even later had ze deze mogelijkheid opnieuw enkele zetten lang, maar die keren zag ze het niet. Uiteindelijk kwamen er toch nog meer kleine combinaties in die Lotte wel zag, waardoor Lotte dus vrij eenvoudig won. 

Maaike de Bruin - Kirsty Wahjuwibowo

Maaike bouwde in de opening behoorlijk scheef op. Dit zorgde ervoor dat ze helemaal vast kon staan en niks anders meer kon doen dan offeren. Kirsty gaf dit niet meer weg. 

Aleksandra Ovchinnikova - Lisa Schep

Al vrij snel liep Lisa Schep in een simpele combinatie. In het vervolg van de partij ruilde Aleksandra slim af telkens, waardoor het Lisa onmogelijk werd gemaakt om nog terug te komen in de wedstrijd.

Nicole de Vries - Sarah Hanhart

Nicole bouwde in de opening fraai naar het centrum toe, maar het werd haar wel heel makkelijk gemaakt toen Sarah besloot in een 1-om-3 te lopen. In het vervolg haalde Nicole ook nog enkele slagzetten uit, waardoor de winst een feit was.

Dehlinya van Erven - Amanda Lich

Al vrij snel liep Dehlinya in een 1-om-2 en even later deed ze dit opnieuw. In het vervolg won Amanda nog een paar schijven, waardoor ze gemakkelijk won.

Meike Burema - Jasmijn Scholtens 

In de opening lieten de dames elkaar met rust en bleef de stand netjes in evenwicht, totdat Meike iets te snel speelde en een lichte damcombinatie overzag. Dit kostte haar de kop.

Toegevoegd op: 30-05-2014 16:10 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Darja Koullen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl