Verslagen per partij ronde 3

Door Michel Stempher

Suzanne Staal - Lotte Meijer

De partij tussen Suzanne en Lotte was natuurlijk de grote kraker van de derde ronde. De dames maakten er ook een erg interessante partij van, waarin Lotte een prachtige lokzet plaatste. Suzanne zag het niet dus nam gewoon de optisch zeer goede kettingstelling in. Deze kettingstelling was echter vergiftigd vanwege een verrassend dammetje. Zo verrassend dat Lotte hem ook niet zag. Enkele zetten later krijgt Lotte opnieuw een dijk van een kans in de vorm van een kaatsingszetje. Ook deze combinatieve wending liet ze onbenut. Het gevolg daarvan was dat Lotte niet meer kon loskomen uit de kettingstellen en dus niks anders kon dan schijven geven en even later de partij.

Darja Koullen - Rosalique van Erven

Darja en Rosalique maakten er een spannende klassiekje van. Dit spelbeeld bleef lang gehandhaafd, totdat Rosalique een zeer goede ruil nam. Het gevolg was dat ze eenvoudig een schijf kon winnen, maar ze zag het niet en schoof de schijf de verkeerde kant op. Hierna was remise onvermijdelijk voor beide dames.

Lisa Schep - Dehlinya van Erven

Lisa speelde positioneel een puike partij tegen Dehlinya en op het moment dat het positievoordeel door zou slaan, maakte Dehlinya het Lisa wel heel gemakkelijk door in een combinatie te lopen. Hierna was de partij in feite gespeeld.

Jasmijn Scholtens - Nicole de Vries

Nicole haalde al vroeg in de partij een haarlemmerzet richting dam uit en dit gaf ze niet meer weg.

Kirsty Wahjuwibowo - Aleksandra Ovchinnikova

Dit duel tussen de twee meisjes met de langste naam was lang erg spannend. Kirsty bleek wel duidelijk de betere van het spel, maar telkens op de momenten dat ze de goede stand kon omzetten in winst was ze niet scherp. Zo miste Kirsty tot twee maal aan toe een drie-om-drie naar dam en met twee schijven voorsprong besloot ze om een schijf te offeren, terwijl ze met één zet alle schijven van Aleksandra kon blokkeren. Na het offer ontstond er waarschijnlijk nog een winnend eindspel voor Kirsty, maar ze zag het niet meer en besloot wijselijk -met het oog op het feit dat er nog twee dagrondes volgen- om remise aan te bieden. Dit aanbod werd uiteraard hartelijk ontvangen door Aleksandra.

Tamar Visser - Maaike de Bruin

In de opening ging het lang gelijk op, totdat Maaike opeens besloot om een 3-om-3 naar dam open te zetten. Deze kans liet Tamar zich niet ontglippen en daarmee zorgde ze voor de tweepunter.

Amanda Lich - Sarah Hanhart

Amanda Lich bouwde wat vreemd op in de opening en kwam even later ook een schijf achter. In het vervolg vlocht Sarah er nog een combinatie in en dat betekende het einde van de partij.

Meike Burema - Linsey van Leeuwen

Dit is ongetwijfeld de vreemdste partij van het toernooi. Al vroeg in de partij haalt Meike een 1 om 3 naar dam uit, waarna alles beslist lijkt. Een onoplettendheid betekende echter dat Linsey ook naar dam combineerde, maar nog steeds had Meike een schijf meer in het afspel. De wet van Murphy ging echter parten spelen voor Meike: alles wat fout kon gaan, ging fout. Hierdoor kon Linsey alle punten mee naar huis nemen.

Toegevoegd op: 30-05-2014 13:07 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Amanda Lich

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl