Verslagen per partij ronde 2

Ook de tweede ronde laat zich kenmerken door de vele winstpartijen!

Door Michel Stempher

Lotte Meijer - Nicole de Vries

Deze speelsters waren erg lang aan elkaar gewaagd. Op een gegeven moment leek Nicole toch wat voordeel te krijgen door sterk centrumspel. Dit voordeel ging compleet naar de filistijnen toen Nicole in een Coup Philippe liep. Deze combinatie leverde Lotte twee schijven winst op en deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen.

Suzanne Staal - Kirsty Wahjuwibowo

Kirsty koos in deze partij voor een unieke openingsstrategie die doet denken aan het spel van niemand minder dan GMI Hans Jansen. In een klassieke stand ging het uiteindelijk toch mis voor Kirsty toen ze een hangende schijf creëerde. Suzanne maakte hier dankbaar gebruik van en speelde op fraaie wijze de stand naar winst. Detail is dat Suzanne onderweg nog wel een combinatie heeft gemist, maar dit maakte ze goed door het eindspel op een fantastische manier te winnen.

Dehlinya van Erven - Darja Koullen

Darja had geen kind aan Dehlinya. De een na de andere combinatie voerde Darja uit en dit leverde haar dan ook vrij snel de winst op.

Maaike de Bruin - Rosalique van Erven

Maaike en Rosalique maakten er een spannende partij van. Lange tijd was niet zeker wie er beter stond, laat staan wie er zou gaan winnen. Dit veranderde toen Maaike een lichte combinatie toeliet, waarvan Rosalique dankbaar profiteerde.

Lisa Schep - Sarah Hanhart

Al vroeg in de partij speelde Sarah voor Sinterklaas. Wat ze precies dacht, is niet helemaal duidelijk. Een feit is dat Sarah zomaar een schijf cadeau gaf. Uiteindelijk wist Sarah het nog wel tot een eindspel te schoppen, maar de achterstand in schijven was te groot om nog een puntje uit het vuur te slepen.

Meike Burema - Tamar Visser

Meike en Tamar speelden een positioneel spelletje. Tamar bleek hierin duidelijk de beste, aangezien Meike zich gedwongen voelde om naar de randen te schuiven en om eigen formaties op te blazen. Het was helemaal klaar voor Meike toen ze tot overmaat van ramp ook nog eens in een combinatie liep.

Linsey van Leeuwen - Jasmijn Scholtens

Deze partij maakt aanstalten tot de meest vreemde partij ooit. Al heel vroeg overziet Jasmijn een 1-om-2 en komt daarmee een schijf achter. Een paar zetten later overziet ze ook nog eens een doorbraakcombinatie voor haar tegenstander, maar Linsey zag deze mogelijkheid ook niet. Een zet daarna liep ze zelf in een 1-om-2 waarna de stand weer in evenwicht was. Vanaf dit moment besloot Jasmijn er een schepje bovenop te doen. Positioneel speelde ze de sterren van de hemel en het is dan ook geen schande dat Linsey uiteindelijk ten onder ging.

Aleksandra Ovchinnikova - Amanda Lich

Al vroeg in de partij gaf Amanda haar tegenstandster de mogelijkheid om een combinatie te nemen. Deze mogelijkheid moet je Aleksandra niet bieden, want zij pakte hem met beide handen aan. In het vervolg vervlakte Aleksandra de partij professioneel, waardoor Amanda geen kans meer had om nog een puntje te scoren.

 

Toegevoegd op: 29-05-2014 19:55 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Lotte Meijer

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2020 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl