Dagverslagen NK Aspiranten meisjes

Vanuit het NK Aspiranten meisjes is per dag een verslag gemaakt. Deze verslagen zijn hier te lezen.

Dag 4 - 1 mei - Middagronde en kleur bekennen.

In de middag troffen Linsey en Melanie elkaar. Ondanks dat Linsey een record aantal minuten had nagedacht, lukte het niet om een puntje te pakken. In een klassieke stand kon Linsey haar schijf niet verdedigen nadat ze achter een schijf was gekropen en Melanie vernuftige ruiltjes uithaalde. Linsey kon haar volle lange vleugel niet kwijtraken waardoor ze nog meer schijven verloor en aan de korte vleugel had Melanie vrij baan om naar dam te lopen. Hierna kon ze snel meer schijven winnen en zo ook de hele partij. Mabel en Tamar hadden lange tijd een redelijk gelijkwaardige stand, tot Tamar een één-om-vier uit kon halen en Mabel meteen opgaf. Marieke kwam in de loop van de partij tegen Darja beter te staan door het centrum over te nemen. Maar doordat Darja zomaar drie schijven weggaf, werd het wel erg makkelijk voor Marieke en Darja gaf dan ook meteen op. Ilse en Suzanne hadden een langere strijd. Na lang centraal spel van Ilse, besloot ze een combinatie uit te halen die resulteerde in een dam voor Ilse zelf, en een dam plus bijna dam voor Suzanne. Hierbij stond Ilse echter wel drie schijven achter. Het lukte Suzanne om de dam van Ilse af te nemen en zo de winst te pakken. Heel knap van de jongste van het stel!

Na een enorme stapel zelfgebakken pannenkoeken stond een strandwandeling met verrassing op het schema. Het weer hield zich leuk, waardoor de verrassing gelukkig goed viel, ijs bij blijkbaar alom bekende Pistacchio. Nadat elk meisje haar bestelling had doorgeven, was er een kleine teleurstelling toen we de volledige prijs moesten betalen. Blijkbaar waren de vrouwen van de ijskraam iets minder gevoelig voor het aanblik van al die schattige meisjes dan de buschauffeur van gisteren. Ook heb ik een heel nieuwe manier van ijs kiezen geleerd van de vader van Suzanne. In plaats van lekkere smaken uitzoeken, alleen kijken naar de kleur. En dan maar hopen dat After Eight en Granaatappel een goede combinatie is...

Ondanks dat we morgen wat langer kunnen blijven liggen, is iedereen weer vroeg naar bed gegaan. Morgen de finaledag! Alle mogelijkheden wie nog kampioen kan worden en wie dan van wie moet winnen zijn met elkaar besproken. Omkoperij komt regelmatig op tafel, maar ik heb nog niemand betrapt op het echte uitvoeren. We zullen het morgen zien!

Dag 4 - 1 mei - Ochtendronde: rustig doorschuiven

In huisje acht was het moeilijk opstaan, maar even na kwart voor negen lukte het dan toch om de deur uit te gaan. Helaas was Linsey weer snel terug. Ilse had redelijk snel een Coup Philippe uitgehaald waarmee ze twee schijven voor kwam te staan en meteen nóg een schijf kon winnen. Ilse schoof rustig door om de winst binnen te halen, maar werd door Linsey nog een beetje geholpen doordat ze een één-om-vier toe liet. Linsey ondertussen kennende bleeft ze doorgaan, maar zodra Ilse een dam had, was het snel afgelopen. Een uurtje later was Melanie ook klaar. Zij en Darla begonnen in een klassieke stand, maar op de 25e zet maakte Darla een fout met 46-41 waardoor Melanie met een combinatie tot dam op 46 kon komen. Daarbij kwam ze maar één schijf achter, wat zéker werd gecompenseerd door haar dam en ze kon de wedstrijd snel afmaken. Tamar en Suzanne speelden een klassieke partij waarin ze beiden net zolang bleven schuiven tot ze allebei weinig keuzes meer hadden en tot remise besloten. Een oplettende kijker zag in de bijna eindstand een mogelijke combinatie voor Tamar, waarmee ze zeker gewonnen zou hebben, maar helaas. Mabel liet zich tegen Marieke in een halve hekstelling zetten, welke Marieke goed kon controleren. Mabel had weinig mogelijkheden, waardoor ze besloot een schijf te offeren om uit de hekstelling te komen. Marieke bleef de overhand houden, won nog een paar schijven en kon zo ook de winst pakken.

Deze ochtendronde gelukkig niet heel lange partijen, waardoor er genoeg tijd is om rustig te lunchen. Straks weer op voor de zesde ronde.

Dag 3 - 30 april - Is die kleine auto van jou?

In de middag werden de meiden verdeeld over drie auto’s en bij het bowlingcentrum afgezet. De vader van Tamar was de enige ouder die het aandurfde mee te gaan. In twee groepen begon het gooien, de eerste ballen eindigden in de goot, maar langzaamaan gingen steeds meer pinnen om. Na een paar rondes moest ik mijn meerdere erkennen in de pupillen. Ook werd duidelijk waarom vader Tamar het leuk vond om mee te gaan... De ene strike na de andere vloog voorbij. Anderhalf uur later kon ik er niet meer tegen en was het tijd om ze de stad mee in te nemen. Door onze goede organisatie stond daar én de markt én de kermis, waardoor de meiden zich goed konden vermaken.

Voor het avondeten werden we verwacht bij het werk van Cees, waar Cees samen met zijn zoon Marco verschillende pasta’s voor ons had klaar gemaakt. Met negen meiden stapten we de bus in, en hun schattige aanzicht zorgde ervoor dat de buschauffeur de helft van hen gratis liet reizen en de andere helft voor de helft van prijs. Wat wat ooggeknipper al voor elkaar kan krijgen.

Na een heerlijke maaltijd, waar ook alle ouders, broertjes en zusjes van mochten genieten, werd alles opgeruimd en ging iedereen terug naar de camping. Cees opperde om ook wat meiden terug te brengen. Samen met Suzanne en Mabel gingen we nog even door de koeling heen om wat fruit mee te nemen voor de volgende dag in de speelzaal. Kleine Suzanne kreeg een doos waar steeds meer fruit in werd gestapeld. Eenmaal buiten gekomen zou de auto links staan, waar maar één auto stond. Suzanne kon het niet laten om Cees om bevestiging te vragen: ‘Is die kleine auto van jou?’. Ik ben bang dat kleine Suzanne voorlopig niet meer welkom is in Katwijk.

Nadat iedereen weer op de camping was aangekomen werd nog kort de dag besproken en gingen ze weer verstandig vroeg naar bed. Morgen een zware dag met twee partijen!

Dag 3 - 30 april - Snel met vliegend schijven

Een beetje routine begint te komen, vaste tijd om op te staan, ontbijt wordt klaar gezet en na samen gezellig samen te eten is met wat samenwerking het ontbijt ook super snel opgeruimd. Om kwart voor negen lopen de meiden weer richting Huys te Britten. Hoe het in de andere huisjes gaat, weet ik niet, maar klachten hebben we ook nog niet gehad. Behalve dat het mooi zou zijn als de zon zich nog iets meer liet zien, zodat het strand ook leuk is om je te vermaken terwijl de meiden aan het dammen zijn.

Goed, het dammen, dat ging snel vandaag, met veel combinaties op de borden. Twee pupillen mochten zich tegen elkaar laten zien. Linsey was helaas al weer snel terug bij mij in het huisje, ondanks ons aansporen haar denktijd te nemen. Ze begon klassiek tegen Darja, maar liet een twee-om-vier gebeuren. Darja haalde later ook een dam door een één-om-drie. Maar Linsey gaf niet zomaar op en bleef doorspelen. Darja maakte het echter goed af en bleef schijven winnen, waardoor Linsey het niet lang vol kon houden. Tegen de verwachting in, waren Ilse en Tamar ook snel klaar, met de verrassing dat Tamar won. Ilse trapte op de 27e zet in een twee-om-drie en moest ook een schijf inleveren om een dam voor Tamar te voorkomen. Hierna zag Ilse geen kansen meer en gaf op. Mabel trapte tegen Melanie in de Rentezet, de combinatie waar ze het eerder in de week al over had omdat ze er eerder was in getrapt. Nadat ze nog een schijf niet kon verdedigen, gaf Mabel op. De jongste tegen de oudste maakten er een spannende wedstrijd van. Marieke haalde op de 24e zet een dam door een vier-om-drie en kwam daarna een schijf voor, doordat Suzanne de dam afpakte met een drie-om-twee. Suzanne haalde het tot het eindspel waar Marieke het zichzelf nog lastig maakte. Zo lastig dat ze de winst niet zag en remise gaf. De vader van Suzanne liet, ook op het livebord, zien hoe Marieke wel had kunnen winnen. Heel zuur. 

Dag 2 - 29 april middag - Kabouters en Saboteurs

Gelukkig voor Tamar duurde haar derde partij na de lange ochtend niet zo lang. Linsey kwam na tien zetten al achter door een één-om-twee. Wat later kon Tamar ook nog twee keer een twee-om-drie uithalen waarna Linsey snel op moest geven. Melanie begon klassiek tegen Suzanne en kwam daarmee redelijk snel een schijf voor. Suzanne moest even later als verdediging nog een schijf inleveren, deze won ze later wel weer terug, maar werd ook weer afgepakt. Melanie stormde daarna door naar dam, waardoor Suzanne geen kansen meer had. Mabel haalde tegen Darja na 25 zetten een dam met een drie-om-drie. Deze dam bleek effectvol door, na veel schijven af te ruilen, een één-om-drie uit te halen waarna Darja snel opgaf. Marieke had na haar lange ochtend ook het meest tijd nodig in de middag. Tegen Ilse nam ze het centrum waardoor ze in het midden van de wedstrijd beter kwam te staan. Ilse kon zich echter staande houden, waardoor Marieke geen kans meer zag om te winnen. Het werd remise.

Na de middagronde werd gegeten en alles klaar gemaakt voor de spelletjesavond. Alle meiden kwamen naar duinhuisje acht waar Jack de arbiter het spelletje Saboteur uitlegde. Het duurde niet lang voordat de beschuldigingen van Kabouter of Saboteur ons om de oren vlogen. Na drie rondes en het tellen van de goudklompjes, bleek dat Linsey het meeste goud had en daarmee de winnaar was. De jongsten gingen daarna terug naar hun eigen huisjes. Na het doorspreken van de regels werd er nog eventjes gepest, maar zeer verstandig besloot iedereen om vandaag vroeg naar bed te gaan.

Dag 2 - 29 april ochtend

De tweede dag, mijn eerste dag, begon vroeg om negen uur. Gelukkig is de speelzaal kruipend nog op vijf minuten afstand, wat weer scheelt in de wektijd. De meiden hadden redelijk geslapen en maakten zich op voor een zware dag, twee rondes vandaag. Mijn damskills zijn niet meer helemaal up-to-date, maar een globaal verslag moet hopelijk lukken.

De ochtend begon met veel remises, alleen Mabel lukt het om twee punten te halen tegen Linsey. Linsey verloor al snel in de wedstrijd een schijf door een één-om-twee. De even later behaalde dam van Mabel werd snel weer afgepakt, maar Mabel maakte de partij rustig af. Eén voor één werden schijven gewonnen en werd Linsey vastgezet, waardoor zij moest opgeven. De reeks remises begon bij Melanie en Ilse, de meiden waren de hele partij aan elkaar gewaagd, waardoor ze in een vier tegen vier stand besloten dat een gelijkspel de goede keus was. Twee pupillen in deze strijd kwamen samen ook tot remise, Darja en Suzanne. Darja kwam een schijf achter doordat ze haar voorpost niet kon verdedigen, wat veelbelovend leek voor Suzanne. Ze kon het echter niet afmaken, ook in het twee om vier eindspel, met beide een dam, kon Suzanne de winst niet vinden en moest ze genoegen nemen met remise. Marieke en Tamar hadden een lange wedstrijd in de ochtend. Door een drie-om-twee had Marieke de vrijheid om dam te halen, maar dit werd telkens gedwarsboomd door Tamar. Het lukte Tamar om met twee schijven over te steken, waardoor Marieke het voordeel niet kon behouden en ook zij genoegen moest nemen met remise.

De meiden die vroeg klaar waren, gingen even tussen de wedstrijden door zwemmen. Voor Marieke en Tamar was het een zware ochtend en na een korte lunch begon de middagronde al snel.

Dag 1 - 28 april (door Mabel, Marieke en Linsey)

Vandaag kwamen we aan in Katwijk aan Zee. De zaal waar we arriveerden was in één woord geweldig. Nadat we allemaal in de zaal waren verzameld hield de arbiter zijn motiverende toespraak. Na de toespraak ging iedereen achter haar bord zitten en begon het spannende en veelbelovende NK.

Marieke – Linsey

Dit was de kortste partij van vandaag. Marieke opende een flankaanval, maar deze ging er alweer snel vanaf met een twee-om-twee. Vervolgens kwam er een schijf winst voor Marieke door een combinatie. Linsey deed nog heel goed haar best, maar uiteindelijk won Marieke.

Tamar – Melanie

Dit was de langste partij van vandaag. Deze partij duurde namelijk vier uur en een kwartier. Beide spelers speelden klassiek en hielden dat beiden de hele partij vol. Tamar nam een kerkhofaanval en verloor door een misrekening deze schijf. Deze schijf voor wist Melanie om te zetten in winst.

Ilse­ – Darja

Het duurde lang voordat één van tweeën een voordeel wist te behalen. Darja zag de consequenties niet van de ruil die ze maakte, waardoor Ilse een combinatie naar dam wist te behalen. Uiteindelijk won Ilse deze partij hiermee.

Suzanne – Mabel

In het begin stond Suzanne beter dan Mabel, maar door een verkeerde ruil werd de stand weer gelijk. Vervolgens haalde Mabel een combinatie uit, zij won daardoor een schijf. Suzanne kwam in een moeilijke stand en verloor daardoor nog een schijf. Hierdoor won Mabel.

De helft van de meiden ging gezamelijk naar het duinhuisje en de anderen meiden hadden met hun ouders apart een huisje gehuurd. Na het heerlijke eten gingen ze nog even naar het strand en snel naar bed om de volgende dag goed te kunnen presteren.

Ga naar website

Toegevoegd op: 03-05-2014 10:54 door jeugdcommissie

28-04-2014

Aspiranten Meisjes
huys te Britten

Katwijk

Aanvang: 12:00 uur

Ilse Barf

Organisatie:

 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl