Tweede speeldag Aspiranten

In Eindhoven, Den Helder en op Urk werd op 15 maart de tweede dag van de halve finale aspiranten gespeeld. Met in de meeste plaatsen een duidelijke nummer één. Op enkele plaatsen moest voor de tweede plaats echter eerst nog een barrage worden gespeeld. Het was zondermeer een spannende tweede dag, met verrassende uitslagen, maar voor de meeste favorieten een probleemloze plaatsing.

In Eindhoven was Jitse Slump de grote favoriet. Hij voldeed aan de verwachting en bevestigde met 18/9 de hem toegekende favorietenrol. Tussen Thijs Verboon en Thijs Vreugdenhil moest een barrage gespeeld worden om te bepalen wie naar het NK zou mogen. Daar waren drie barrages nodig voor de podiumplaatsen duidelijk waren, met Thijs Verboon als winnaar van de tweede NK ticket.

In Den Helder waren Mitchel Mensinga en Wouter Morssink overduidelijk heer en meester met respectievelijk 17/9 en 16/9. De barrage daar ging om de derde plaats tussen Marieke Altena, Marco de Leeuw en pupil Dirk Vet, waarbij Marco er met de eer vandoor ging.

Op Urk, waar twee groepen speelden, was in groep A al snel duidelijk dat Wouter Wolff zijn enorme groei van het afgelopen seizoen ook wist om te zetten naar een eerste plaats. Tot ronde zeven bleef het echter spannend wie er met de tweede plaats en dus plaatsing voor het NK vandoor zou gaan: Fries Kampioen Jesse de Boer of laatstejaars pupil en regerend NK bij de pupillen Jorne Huiting. Beide dammers troffen elkaar in de laatste ronde. Jorne had aan remise genoeg, dus Jesse moest vol voor de winst gaan. Het mocht voor Jesse niet baten, het liep remise en Jorne plaatste zich daarmee als enige pupil tussen het aspiranten geweld.

Groep B op Urk bleef ook tot de laatste ronde spannend. Waar Arie van der Knaap de eerste speeldag zonder puntenverlies had afgesloten, begon hij deze tweede dag met een remise tegen René Emmaneel, gevolgd door een zeer onverwacht verlies van Age Brouwer. Nick Waterink leek zeker van zijn eerste plek, maar bij verlies tegen diezelfde René zou barrage kunnen volgen. Gelukkig voor Nick overzag René een fraaie combinatie en bleef hij met de behaalde remise nog eerste staan. Om de tweede plaats moest vervolgens worden gevochten tussen de laatstejaars aspirant Arie en de laatstejaars pupil Vincent Houtjes. Ook hier waren drie barrages nodig voor de uitslag bekend was: Arie naar het NK en Vincent eindigt op een derde plaats.

Veel van de aspiranten zullen over twee weken ook deelnemen aan de halve finales bij de junioren. Deze worden gehouden op drie locaties en ook daarvan zal informatie hier op jeugddammen.com gegeven worden.
 

Toegevoegd op: 16-03-2014 15:11 door locatiebeheerder Urk

08-03-2014

Aspiranten Algemeen
Den Helder, Urk en EindhovenAanvang: 10:00 uur

Dirk Vet

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Den Helder   - Urk   - Eindhoven  
 
Copyright 2021 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl